Ще търсим разговор с г-н Николов за приоритетите и политиките, по които постигнахме съгласие с ИТН
Секция: ПОЛИТИКА
31 Юли 2021 12:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ще търсим разговор с г-н Николов за приоритетите и политиките, по които постигнахме съгласие с ИТН

/КРОСС/ „Решихме да поканим кандидат-премиера в парламентарната група, за да видим дали той ще поеме ангажимент към политиките, които договорихме с партията. За нас е важен напредъкът, който постигнахме по приоритети и политики по време на преговорите с ИТН. Кой ще е министър-председателят, ако няма твърде
неприемливи лица, не е от такова голямо значение, стига този премиер да приеме приоритетите, за които разговаряхме. Затова ще търсим и среща с г-н Николов от ИТН."  Това заяви народният представител от ПГ на „БСП за България" Филип Попов по Нова телевизия. Той уточни, че с БСП не е било коментирано името Петър Илиев с БСП.

Депутатът каза още, че едва когато се ясни имената от проектокабинета може да бъде дискутирана подкрепата на левицата, както и че това ще се случи след обсъждане в Национален съвет на БСП. Попов допълни, че не е нужно да се избързва с „червени линии" преди да са ясни имената на министрите.

На въпрос дали от БСП ще търсят писмено споразумение с ИТН, социалистът отговори: „Търсим формулата за приемане на писмени гаранции, че политиките, които са дискутирани в съвместните групи в Народното събрание с ИТН, ще бъдат ангажименти в следващия парламент".

Относно това дали БСП може да реализира третия мандат, при условие, че не успее да се състави кабинет и Радев връчи мандата на левицата, Попов заяви, че от БСП имат готовност, но и Националният съвет трябва да се произнесе в такъв случай. „Сега сме в началната фаза на рулетката, нека да не бягаме пред вятъра",
призова Попов.