Концентрирали сме се върху това, което ни сближава с ИТН и ще искаме то да влезе в програмата на правителството
Секция: ПОЛИТИКА
31 Юли 2021 12:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Концентрирали сме се върху това, което ни сближава с ИТН и ще искаме то да влезе в програмата на правителството

/КРОСС/ "БСП е сериозна партия и смята, че управлението трябва да се базира на политики. В продължение на седмица, по време на преговорите, обсъждахме приоритети с контактните групи на ИТН. Имаме постигнато сближаване по политиките. Надявам се това да бъде базата за една управленска програма, която припокрива и нашето виждане за управление на държавата". Това заяви социалистът Таско Ерменков по БТВ, като подчерта, че общи виждания между двете партии са били открити в сферите образование, здравеопазване, енергетика и развитие на регионите.

Той изрази надежда, че в програмната си декларация бъдещият премиер ще прочете приоритетите, за които двете страни се договорили, като неотменим ангажимент в следващия парламент.

„Ние сме се концентрирали върху това, което ни сближава и ще искаме то да влезе в програмата на правителството", заяви още Ерменков.

„Трябва да намерим общи неща, които ще ни позволят да направим крачката, свързана с промяна на катастрофалния модел на управление на България в последните 12 години", категоричен бе социалистът. По думите му трети избори биха представлявали проблем за страната.