Откриха телата на издирваните баща и син от село Копринка
Секция: БЪЛГАРИЯ
02 Август 2021 08:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Откриха телата на издирваните баща и син от село Копринка

 /КРОСС/ Откриха мъртви изчезналите преди няколко месеца баща и син от с. Копринка. Телата на 28-годишния Божидар Радев и 5-годишния Ангел са намерени в автомобил в язовир "Копринка".

Двамата изчезнаха на 5 март. Последно бяха засечени в хранителен магазин в селото, след което следите им се губеха. Няколко месеца продължи издирването им, но без резултат.

Потъналата кола е забелязана от почиващи край водоема, които подават сигнал на тел. 112. Автомобилът е бил на семейството, докаран няколко дни по-рано от Германия.

Ние водолазите започнахме издирването преди месец, преди това имаше обходи, полицията направи също възможно, но не стегнаха до никъде. Най-предполагаемите подходи към язовира са около 20, решихме да проверим навсякъде, обясни Кольо Радуков - ръководител на водолазно-спасителната група. Колеги рибари са видели отражение на светлината върху капака на цялата кола. Подадоха сигнал около 15 ч., дойдохме с момчетата, закачихме колата и я извадихме, допълни той.

Автомобилът е бил на дълбочина около 3 метра.

Според Кольо Радуков е имало възможност хората в колата да се спасят. Съвременните автомобили са добре уплътнени и потъват бавно, първата реакция е да се отвори прозореца, на те са се мъчели да отворят вратите. Явно паниката ги е обзела и са потънали, смята ръководителят на спасителната група водолази.

Детето е било на задната седалка, където се образува джоб с въздух, последно там се е дишало, но вече налягането няма къде да отиде, избива в багажника и го отваря и колата потъва, посочи още Кольо Радуков.

По случая е образувано следствие и подробностите тепърва ще станат ясни.