Христо Панчугов: Политическата обстановка става все по-неразбираема
Секция: Коментари
02 Август 2021 11:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Христо Панчугов: Политическата обстановка става все по-неразбираема

/КРОСС/ Политическата обстановка става все по-неразбираема. Това, което ме притесни в изказването от вчера, е доста плоското разбиране на политиката от страна на "Има такъв народ" и частично от страна на Слави Трифонов. Опитът нещата да се представят толкова просто и елементарно - само черно или бяло, всичко се решава чрез избори, дълбоко не отговоря на това, което знаем за демокрацията. Това каза в студиото на "Денят започва" политологът Христо Панчугов.

В една демокрация освен изборите, което са някакво начало на създаването на управление, има много други процеси, свързани с комуникация, с постигане на съгласие - постоянното изковаване на съгласие в такива сложни ситуации като сегашната, което изисква и политическо лидерство, продължи той.

Според Панчугов, обаче, Слави Трифонов "не е човек, който да иска да говори с когото и да е, включително и с българските граждани, които нарича суверен", и това ясно се вижда в последното му интервю. Опасявам се, че в момента се прави опит да се подостави едно шоу - тоест да се управляват щетите, да се потърси начин да се излезе от тази ситуация без да се носи отговорност и без да стане ясно защо няма да бъде създадено правителство, отбеляза политологът.