Над 500 участници в XIV Републикански многожанров фестивал на хората с увреждания в Перник
Секция: БЪЛГАРИЯ
02 Август 2021 15:35
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 Над 500 участници в XIV Републикански многожанров фестивал на хората с увреждания в Перник

/КРОСС/ Съюзът на инвалидите в България, Агенция за хората с увреждания - гр. Перник и Община Перник организираха за 14-та поредна година фестивала - „Изкуството осмисля нашия живот". Той се проведе на 31 юли и 1 август, на площада на кв. Църква. В него взеха участия над 500 човека от всички краища на България. С много настроение и въпреки горещото време, на откритата сцена на „Изкуството осмисля нашия живот" участниците представяха пред публика своите артистични умения. Хората бяха заредени с енергия, която извираше и от техните изпълнения. Много атрактивни бяха представителите от гр. Велико Търново, Гоце Делчев, Кюстендил, Силистра, Габрово, Разград, Пловдив, Враца, Самоков, Смолян, Сопот и др.

Поздравителни адреси до фестивала бяха изпратени от Президента Румен Радев , Омбудсмана Диана Ковачева и Председателя на Съюза на инвалидите в България - Красимир Коцев.
Организаторите на фестивала споделиха, че целта е хората с увреждания да се чувстват пълноценни и полезни, да бъдат забелязани, мотивирани и подкрепени от обществото.

„Тази година открихме в Перник и Арт магазина „Направено с любов". В магазина се предлагат произведения, изработени от хора с увреждания от много региони в страната.", с гордост ни информира Анита Тараланска, организатор на XIV Републикански многожанров фестивал на хората с увреждания в Перник.