България в готовност да съдейства за потушаване на пожар в Северна Македония
Секция: ПОЛИТИКА
03 Август 2021 10:42
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
България в готовност да съдейства за потушаване на пожар в Северна Македония

/КРОСС/ Държавният глава Румен Радев и президентът на Северна Македония Стево Пендаровски са обсъдили в телефонен разговор възможността България да окаже помощ при гасенето на пожара край в труднодостъпната планинска местност на град Кочани в източната част на югозападната ни съседка.

Обсъдено е било правителствата на двете държави да договорят включването на българска пожарна техника, която да съдейства за овладяване на ситуацията там.

Президентът Радев е запознал Пендаровски с усложнената пожароопасна обстановка и в у нас.

Служебният премиер Стефан Янев проведе телефонен разговор с премиера на Република Северна Македония Зоран Заев във връзка с разразилите се пожари в югозападната ни съседка, съобщиха междувременно от правителствената пресслужба.

Янев е изразил готовност при необходимост страната ни да окаже подкрепа на Република Северна Македония за справяне с бедствието. Той подчертал пред Заев, че в няколко части на България нашите противопожарни служби също се борят с огнената стихия и правят всичко възможно, за да окажат помощ на населението. Овладяването на ситуацията в нашата страна е приоритет.