Ухан ще тества 12-те си милиона жители за Covid-19
Секция: СВЯТ
03 Август 2021 11:10
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ухан ще тества 12-те си милиона жители за Covid-19

/КРОСС/ Китайският град Ухан ще тества всичките си 12 млн. жителите за Covid-19, съобщиха днес местните власти, след като бяха потвърдени първите случаи на по-заразния Делта вариант, предаде Ройтерс.

Именно от Ухан се появи първата информация за „мистериозна пневмония" в края на 2019 г., след което коронавирусната инфекция започна разпространението си в целия свят.

Ухан, който и пръв даде пример за мащабна карантина и масово тестване, не бе съобщавал за нови случаи на коронавирус от средата на май 2020 г., но в понеделник властите потвърдиха 3 нови случая на Делта варианта.

Ли Цян от градската управа обясни по време на пресконференция, че властите желаят "да гарантират, че всички в града са в безопасност", обявявайки, че PCR тестването в целия град е насочено към откриване на "безсимптомни инфекции".
Новите случаи в Ухан, столица на провинция Хъбей, заедно с инфекциите в съседните градове Цзинчжоу и Хуанган след събота, са свързани с град Хуаян в провинция Цзянсу, съобщи Ли Ян, зам.-директор на Центъра за контрол на заболяванията на Хъбей.

Огнището в Цзянсу на свой ред се смята, че е тръгнало от полет от Русия.

След това много градове в Южен Китай и няколко в северната част включително Пекин съобщиха за случаи на Covid-19.

Вариантът Делта на коронавируса досега е открит в повече от 20 града в Китай, като множество провинции въвеждат локдауни, ограничаване на пътуванията и масови тестове.