УНСС започва ремонти и модернизация на студентските общежития
Секция: БЪЛГАРИЯ
04 Август 2021 09:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
УНСС започва ремонти и модернизация на студентските общежития

/КРОСС/ УНСС усърдно ремонтира студентските общежития и се старае да подобри нивото на обслужване на живеещите. Това съобщи проф. д-р Цветана Стоянова, заместник ректор по институционално и бизнес сътрудничество и студентски политики в УНСС.

Преди около една година Министерски съвет отпусна целеви средства за ремонти на студентските общежития в страната на стойност 98 млн. лева. След серия от разговори на ректорското ръководство с тогавашния министър на образованието Красимир Вълчев и с активната подкрепа на Националното представителство на студентските съвети и лично на неговия председател, Даниел Парушев, успяхме да се преборим и да включим 3 студентски общежития на УНСС в списъка на блоковете, които ще бъдат ремонтирани по тази програма, разказа проф. Стоянова.

Това е целево финансиране от над 10 млн. лева за основен ремонт на блокове 55В, 55Г и 61А - нещо, което не се беше случвало повече от 10 години. Обществените поръчки за избор на фирми изпълнители бяха организирани своевременно и вече имаме подписани договори с тях, поясни Стоянова.

Очаква се до края на календарната година ремонтът на блока да бъде приключен и той да придобие съвсем нов облик. Предвидено е  и остъкляване на всички тераси, което се очаква да понижи разходите за отопление поради повишаване на енергийната ефективност. По план е предвидено и поставяне на видеонаблюдение в общите части в сградата.