29 зрелостници с национална диплома за отличен успех
Секция: БЪЛГАРИЯ
03 Август 2021 15:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
29 зрелостници с национална диплома за отличен успех

/КРОСС/ Национална диплома за отличен успех от Министерството на образованието и науката (МОН) ще получат 29 зрелостници от 20 училища в страната. Те са завършили с пълни шестици по всички учебни предмети. Показали са също постижения в областта на науките, технологиите, изкуствата и спорта.

Най-много пълни отличници има Първа езикова гимназия във Варна - шестима. Следва ги Частна профилирана гимназия „АК-Аркус" ЕООД във Велико Търново с трима носители на националната награда.

На регионален принцип най-много отличници - осем, са от София. Половината са възпитаници на Софийската математическа гимназия и 164. Испанска гимназия „Мигел де Сервантес". Останалите са от 91. Немска гимназия „Проф. Константин Гълъбов", Американския колеж, Италианския лицей и 133. СУ „А. С. Пушкин".
Общо седем са отличените ученици във Варна, трима - във Велико Търново, двама - в Кърджали и по един - в Пловдив, Карлово, Враца, Генерал Тошево, Монтана, Плевен, Русе, Сливен и Стара Загора.

Почетните отличия ще бъдат връчени на церемонии в съответните Регионални управления на образованието. Освен дипломите, младежите ще получат от МОН и четци за електронни книги.