Профилактиката с ивермектин на проф. Марик срещу Covid
Секция: Здраве
03 Август 2021 17:25
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Профилактиката с ивермектин на проф. Марик срещу Covid

/КРОСС/ Вълната от коронавирус отново се надига в България. Всякакви средства биват използвани, за да се предпази от зараза - от народни рецепти до медикаменти. Профилактиката също има своята водеща роля в битката с Covid. И тук ивермектинът се появява на хоризонта. Разбира се, че трябва да се спазва точно определена схема.

Проф. д-р Пол Марик направи подробно разяснение как да се приема медикаментът. Той завежда Отделението по Белодробни болести и Интензивно лечение в Медицинския Университет на Източна Вирджиния (САЩ), пише kmeta.bg.

При профилактика на лица, изложени на висок риск от зараза с Covid се препоръчва на 0.2 мг/кг на доза* - една доза (0.2 мг/кг) на първия ден, втора доза след 48 часа, след което се приема една доза на всеки 2 седмици.

Профилактика след контакт с болен от коронавирус, освен използването на инвермектин, се добавят и витамини.

Трябва да се приеме една доза първия ден, втора доза след 48 часа. Освен това е добре да приемем Витамин D3 1000-3000 МЕ/ден, Витамин C 1000 мг два пъти дневно, Кверцетин 250 мг/ден, Цинк 50 мг/ден и Мелатонин 6 мг преди лягане.

Все пак никога не трябва да се пренебрегват професионалните медицински съвети. Информацията не е предназначена да замества диагностика или лечение по отношение, на който и да е пациент.

*Пример за човек, тежащ 60 кг (телесно тегло): 60 кг × 0,2 мг = 12 мг - моля вижте таблицата за превръщане, за да изчислите подходящата доза ивермектин.