МЗ: Въздържайте се от неоснователни пътувания до Кипър, Гърция и Турция
Секция: БЪЛГАРИЯ
04 Август 2021 16:24
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
МЗ: Въздържайте се от неоснователни пътувания до Кипър, Гърция и Турция

/КРОСС/ Във връзка с усложнената епидемична обстановка и отчетените за последните 14 дни високи нива на заболяемост на 100 хил. души население в близки до България държави, Министерството на здравеопазването препоръчва на българските граждани да се въздържат от неоснователни пътувания до Кипър, Гърция и Турция.

С оглед динамичната обстановка по отношение разпространението на коронавирусната инфекция министерството апелира гражданите да спазват въведените противоепидемични мерки за физическа дистанция, учестена дезинфекция и носене на предпазна маска за лице.

МЗ обръща внимание, че летният сезон е изключително подходящ за ваксинация срещу COVID-19, България все още се намира в „зелената зона" по разпространение на COVID-19, осигурен е достъп до четирите одобрени в ЕС ваксини и всеки гражданин може да направи своя информиран избор без значение от здравноосигурителния си статус.

Ваксините предпазват от тежко протичане на заболяването и от хоспитализация. Те са единственият ефективен и безопасен начин да предпазим себе си и своите близки.