Пускат още билети за концерта на Соня Йончева и Пласидо Доминго
Секция: КУЛТУРА
04 Август 2021 18:05
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Пускат още билети за концерта на Соня Йончева и Пласидо Доминго

/КРОСС/ Билетите за концерта на Соня Йончева и Пласидо Доминго на 31 август пред катедралния храм "Свети Александър Невски" в София свършиха месец преди събитието.

Организаторите от SY11, спазвайки всички епидемиологични мерки към днешна дата , пускат в продажба още 1800 билета на цени от 60 до 250 лв. в системата на Epay Go. От Столична община, която е партньор в организацията на концерта, създават специален пропускателен режим в деня на събитието.

Йончева и Доминго ще излязат на специална сцена в центъра на София със Софийската филхармония под диригентството на Найден Тодоров.

В репертоара са включени популярни арии и дуети от прочути опери.

Лятото на Соня Йончева и Пласидо Доминго е много динамично. Двамата са част от програмата на големия оперен фестивал с концерти в Любляна, но единственото им съвместно участие ще бъде в София.

За "Гала в София" пристигат меломани от цяла Европа.

Соня Йончева пя в операта "Сибир", която се поставя за първи път във Флоренция. Премиерата бе в рамките на 83-ото издание на фестивала „Маджо музикале фиорентино". „Сибир" от Умберто Джордано бе дирижирана от маестро Джанандреа .

Операта е показана за пръв път в Миланската Скала на 19 декември 1903 г.

Италианските медии не пестят суперлативи за българското сопрано Соня Йончева (Стефана), която премерва силите си в една от най-трудните арии на целия сопранов репертоар.

"Божествен глас и силно актьорско присъствие", пише критиката за Йончева. Партнират ѝ звезди от първа величина като грузинският тенор Джорджи Стуруа (Василий) и румънският баритон Джордж Петеан (Глеби).

Последното участие на Йончева тези дни беше в Монпелие, където тя изнесе концерт с Филхармонията.

Вместо заслужена ваканция, Соня записва нов албум през лятото за компанията "Сони мюзик".

Последният ѝ албум Rebirth се радва на комерсиален успех и е в класациите за оперна музика. В него е включена и българската народна песен "Заблеяло ми агънце".

През есента оперната прима ще има серия концерти из Европа с репертоара от албума. Очаква се сопраното да го представи и в България през 2022 година.

Пласидо Доминго закри фестивала в Арена ди Верона и след малка почивка ще пристигне в София за концерта си със Соня Йончева.

"За мен това ще бъде вълнуващо пътуване из оперния свят с един от най - великите артисти на нашето време", каза Соня Йончева.

Билети на цени от 60 до 250 лв. могат да се купят в касите на Изипей или онлайн от:

https://epaygo.bg/3107431516