София в червената зова, предвиждат затягане на мерките във фитнеси, кина, ресторанти и театри
Секция: БЪЛГАРИЯ
10 Август 2021 10:44
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
София в червената зова, предвиждат затягане на мерките във фитнеси, кина, ресторанти и театри

/КРОСС/ Директорът на столичната здравна инспекция д-р Данчо Пенчев обяви пред бТВ предстоящо въвеждане на по-строги противоепидемични мерки в София. Очаква се това да стане със заповед на министъра на здравеопазването по-късно днес. 

Предвижда се посетителите във фитнес зали, киносалони, ресторанти, театри и други закрити обществени места да бъдат ограничени до 30% от общия брой места вместо 50 на сто, както е сега. 

Ще се ограничи  работното време от 06.00 до 23.00 ч. на всички барове, кафенета, ресторанти, игрални зали и нощни заведения.

Търговските центрове (моловете) остават отворени, но ще се следи внимателно за спазване на наложените и в момента мерки.

За семейни събития на закрито ще  бъдат допускани до 50, а на открито - до 100 души

В обекти, където персоналът вече е имунизиран, служителите ще могат да продължат да работи без носене на маски.

Директорът на РЗИ - София отново апелира гражданите да се ваксинират сега, за да бъде избегнат нов пик и последващ локдаун през есента, визирайки отправеното ден по-рано предупреждение от страна на доцент Ангел Кунчев.

Според д-р Пенчев, на база на направено изследване, едва 0,06% от вече ваксинираните в столицата са заболели от Covid-19, като само 10 от тях са попаднали в болница, при това в леко състояние.