Максим Ешкенази и Михаела Филева с концерт на Летния театър в Бургас
Секция: КУЛТУРА
10 Август 2021 14:05
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Максим Ешкенази и Михаела Филева с концерт на Летния театър в Бургас

Под диригентската палка на маестро Максим Ешкенази на бургаска сцена излизат Михаела Филева, Йоана Кадийска и Валери Турманов - с оркестъра на Бургаската опера

/КРОСС/ Поредното събитие, включено в рамките на Бургаските музикални празници „Емил Чакъров" 2021 г., реализирани от Държавна опера - Бургас и Община - Бургас, е проектът "Ин и Ян", който ще бъде представен на откритата сцена в Летния театър в Морската градина на Бургас утре, 11 август, от 20.30 часа. Посетителите на вълнуващия концертен спектакъл, в който под палката на именития маестро Максим Ешкенази бургаската публика и гостите на града ще имат възможност да съпреживеят една вълнуваща музикална вечер - с харизматичното присъствие на магнетичната Михаела Филева - едно явление в съвременното музикално пространство - като вокална класа и интелигентно присъствие, както и звездите на Бургаската опера - младите, красиви и талантливи Йоана Кадийска, мецосопран, и Валери Турманов, баритон.
Според идейния създател и вдъхновител на „Ин и Ян" маестро Максим Ешкенази, концертът премахва границите между популярната музика и класическото изкуство. Философията му е, че музиката общува без граници. Максим Ешкенази е диригент, преподавател, страстен летец, който живее на брега на Тихия океан. Той е музикален директор и диригент на "Pacific Symphony Youth Orchestra", ръководи още "Colburn Chamber Orchestra" и "Orchestra De Camera" в музикална консерватория "Колбърн". Максим Ешкенази с удоволствие се връща в България, а публиката го приема с радост заради темпераментното му дирижиране и умелото партниране със световни имена в музиката. В родината си е основател на българския "Фортисимо Фест", дирижира концерти със Софийска филхармония и други български оркестри.
Забележителните музиканти и певци, които ще видим на сцената, носещи заряда на истинското изкуство, ще оставят траен емоционален отпечатък в сърцата на публиката, която има нужда от подобни вълнуващи преживявания, за да се откъсне от рутината на ежедневието.
В програмата на концертния спектакъл „Ин и Ян", натрупал забележителен сценичен живот в различни градове на България, на бургаска сцена в сряда ще прозвучат любими произведения от мюзикъли, филми, опери и др. За меломаните са подготвени произведения от Росини, Офенбах, Щраус, Брамс, Рахманинов, както и, разбира се, оркестрирани версии на популярните песни на Михаела Филева: „Инкогнито", „Приливи и отливи", „И аз съм тук", „100 на 100" и други композиции, обичани от публиката и превърнали се в безспорни хитове, носещи марката на вкус и етстетика, в съвременната родна попкултура. Под палката на маестро Ешкенази, Михаела Филева, Йоана Кадийска, Валери Турманов, заедно с оркестъра на Държавна опера - Бургас ще сътворят едно вълнуващо музикално събитие, естетично-артистичен акцент в лятната програма на Бургаската опера.

Билети за концерта можете да намерите на касата на Операта, на каса „Часовника" /пред хотел „България"/, на касата на Летния театър - преди събитието, както и в мрежите на Eventim и Grabo.

Според изискванията на Министерството на здравеопазването, на Летен театър - Бургас ще бъдат взети всички необходими противоепидемични мерки. Допустимият капацитет на присъственост е 50 %.