Камерата Mi 360° Home Security и Приложението Xiaomi Home получават международните BSI Kitemark™ сертификати за сигурност
Секция: Технологии
12 Август 2021 07:41
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Камерата Mi 360° Home Security и  Приложението  Xiaomi  Home  получават  международните  BSI  Kitemark™  сертификати  за  сигурност

/КРОСС/ Глобалният технологичен лидер Xiaomi обяви, че устройството Mi 360° Home Security Camera получава международен сертификат KitemarkTM за жилищни IoT устройства от престижната British Standard Institution (BSI). В допълнение, приложението Xiaomi Home също получава сертификат Kitemark TM за защитени цифрови приложения, покривайки най-високите стандарти за сигурност от BSI.

Получаването на сертификати KitemarkTM означава, че продуктите на Xiaomi са в съответствие с най-високите стандарти и добри практики в областта на дигиталната сигурност, включително стандарта EN303645 от Европейския институт за стандарти в далекосъобщенията (ETSI). Това е още едно доказателство за усилията и постиженията на Xiaomi в областта на информационната сигурност и защитата на данните на своите потребители.

Франк Джанг, управляващ директор на BSI Greater China, коментира: „Радваме се, че Xiaomi постига сертифициране по KitemarkTM за своята Mi 360° Home Security камера и приложението Xiaomi Home. Това означава, че Xiaomi полага големи усилия по отношение на имплементацията на най-високите международни стандарти за сигурност в своите продукти, както и за изграждане на доверие сред потребителите. BSI очаква с нетърпение да работи с Xiaomi и занапред в подобяването и развитието на IoT екосистемата, както и за утвърждаване на доверието между продуктите и потребителите."

KitemarkTM е международен стандарт за качество на продукти и услуги, който е собственост и се управлява от BSI. Компанията провежда технически тестове и одити по отношение на сигурността в фокус върху IoT системи, позовавайки се на стандарта ETSI/EN303645. По този начин предоставя на потребителите бърз и лесен механизъм за идентифициране на сигурни и доверени IoT устройства.

Xiaomi притежава водещата в света потребителска AIoT платформа с повече от 351 милиона свързани устройства и 49 милиона потребители*. За Xiaomi сигурността и защитата на потребителските данни са основен приоритет. Затова Xiaomi създава иновативна рамка за управление и технологични решения, чрез която защитава сигурността на данните. Платформата Mi AIoT на Xiaomi е сертифицирана както от стандарта ISO/IEC 2700 за управление на сигурността и информацията, така и от системата за поверителност на данните ISO/IEC 27701 от BSI. В същото време Xiaomi публикува документа „Базова линия за киберсигурност при IoT отребителски устройства" и „Бяла книга за поверителност на Xiaomi IoT" **, въвеждайки политиките и практиките за сигурност и поверителност на компанията по категоричен начин.

Цуи Баокию, вицепрезидент на Xiaomi и председател на комитета за сигурност и поверителност на компанията, заяви: „Mi 360° Home Security Camera и апликацията Xiaomi Home са добри примери за това как на практика прилагаме рамката за сигурност и поверителност на данните. Въз основа на усъвършенстваната методология на тестове и детайлни одити на BSI Lab, института гарантира, че сертифицираните продукти и услуги са разработени в съответствие с най-строгите международни принципи в областта на сигурността и поверителността на потребителските данни. Тези сертификати потвърждават това, че защитата на потребителските данни винаги е била наш приоритет и ангажимент на всички пазари, където оперираме. "

* Към 31 март 2021, без смартфони и лаптопи.
** Xiaomi Cyber Security Baseline for Consumer Internet of Things и Xiaomi IoT Privacy
White Paper могат да бъдат свалени на английски език от тук: https://trust.mi.com/.