Да дойдат по-добри времена, се помолиха миряни от цялата страна в Троянския манастир
Секция: Православие
15 Август 2021 13:10
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Да дойдат по-добри времена, се помолиха миряни от цялата страна в Троянския манастир

/КРОСС/ Троянският манастир "Успение Богородично" се изпълни с миряни от цялата страна, дошли да се поклонят пред чудотворната икона на Пресвета Богородица Троеручица. На днешния храмов празник на Светата обител игуменът на манастира - Величкият епископ Сионий, оглави Светата литургия.

Богослужението започна на открита сцена в манастирския двор.

"Ще се помоля за здраве на близките си, за народа, да дойдат по-добри времена, да имаме по-добри и разумни политици, животът ни да стане по-добър. Вярвам в чудесата на иконата", заяви Юлия Кръстева от София, която за пръв път, на Голяма Богородица, е в Троянския манастир.

Вече 30 години Станка Грозданова от севлиевското село Шумата идва на този ден в Троянската Света обител, за да се помоли за здраве. "Християнка съм, почитам празниците. Имам болна дъщеря и се моля за нейното здраве, на близките ми, и на всички хора. Много ми е помагала чудотворната икона и гледам и аз да помагам на бедни хора или в беда", добави Грозданова.

Всяка година на Голяма Богородица идва да се помоли пред чудотворната икона на Богородица Троеручица и Рени Христова от Плевен. "Много пъти ми е помагала иконата", каза тя.

Силна вяра има и Мария Енчева от Плевен, която е дошла днес също да се помоли пред Божията майка за здраве и скоро да свърши пандемията от коронавирус.

По традиция празникът продължи с литийно шествие с чудотворната икона на Пресвета Богородица Троеручица.