Започна приемът на магистри в УНСС
Секция: БЪЛГАРИЯ
16 Август 2021 11:05
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Започна приемът на магистри в УНСС

/КРОСС/ От днес, 16.08.2021, УНСС започва прием на документи за кандидатстване в магистърските специалности. Кандидат-магистрите могат да подават документи до 9 септември - електронно, чрез сайта на университета, на място в Центъра за прием на документи в УНСС и в Регионалния център за дистанционно обучение - Хасково.
През учебната 2021-2022 г. университетът предлага 88 специалности от пет професионални направления - „Икономика", „Администрация и управление", „Политически науки", „Обществени комуникации и информационни науки" и „Социология, антропология и науки за културата".
Приемът за всички специалности в образователно-квалификационна степен „магистър" е с конкурс по документи и/или с полагането на конкурсен изпит в електронен формат или онлайн. За тях може да се кандидатства както срещу заплащане, така и по държавна поръчка.
В обръщението си ректорът проф. д-р Димитър Димитров подчертава, че магистратурата в УНСС дава богат спектър от възможности, определя широка траектория на движение и показва осъзнат избор за личностното и професионалното изграждане. „В УНСС първите си крачки в знанието са направили стотици именити сънародници, формирали елита на нацията, сред които 9 министър-председатели на България. Нека примерът на нашите възпитаници бъде вдъхновение за избора на правилния път. Страната ни се нуждае от образовани, възпитани и мислещи европейски граждани", заявява проф. Димитров.
„Обучението е на много високо ниво, съобразено с всички световни стандарти. То е практически ориентирано, мултидисциплинарно и насочено към придобиване на знания и компетентности, съответстващи на динамичната бизнес среда и изискванията на пазара на труда", допълва проф. д-р Мирослава Раковска, зам.-ректор по учебната дейност на УНСС.

Зам.-ректорът по научноизследователска дейност и международно сътрудничество доц. д-р Михаил Мусов отбелязва, че всички студенти на УНСС са част от Европейския университет ENGAGE.EU - един от университетите на бъдещото, а проф. д-р Цветана Стоянова, зам.-ректор по зам.-ректор по институционално и бизнес сътрудничество и студентски политики допълва, че наред с всички предимства на обучението, е осигурена възможност и за настаняване на магистри в студентските общежития на УНСС в Студентски град - София, които се реновират с отпуснати средства от държавата в размер на над 10 млн. лв.

В уебсайта на УНСС -magistri.unwe.bg кандидат-магистрите могат да намерят подробна информация за специалностите, сроковете и по всички интересуващи ги въпроси. Магистърските програми са в редовна и дистанционна форма и с различен срок на обучение - два, три и четири семестъра. Предвидена е възможност за учене и работа при всички форми на обучение.