Внесоха в Конгреса на САЩ резолюция за импийчмънт на Байдън
Секция: СВЯТ
21 Август 2021 11:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Внесоха в Конгреса на САЩ резолюция за импийчмънт на Байдън

/КРОСС/ Скандално известната с екстравагантните си изявления конгресменка от щата Джорджия Марджъри Тейлър Грийн предложи Конгресът да обяви процедура за импийчмънт на президента на САЩ Джо Байдън.

Грийн заяви, че е внесла в Конгреса проекторезолюции за отстраняване на Байдън от власт, тъй като се твърди, че е оставил 10 000 американци в Афганистан след завземането на властта от талибаните. Тя също така твърди, че президентът е нарушил имиграционните закони, като е допуснал криза на южната граница на Съединените щати, и си е присвоил законодателни правомощия, противно на позицията на Върховния съд, като е удължил мораториума за изселване на некоректни наематели.

"За седемте кратки месеца от президентството на Джо Байдън Америка загуби уважението на целия свят. Доказателствата са ясни и действията му са толкова груби, че трябва да бъде отстранен от поста", се казва в изявление на конгресмена от републиканската партия.

Нейната инициатива има малък шанс за успех в Конгреса, където и двете камари се контролират от демократите, подкрепящи Байдън.