Нов водещ в „Отблизо“ по БНТ
Секция: БЪЛГАРИЯ
27 Август 2021 16:35
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Нов водещ в „Отблизо“ по БНТ

Боряна Граматикова излиза в отпуск по майчинство и предава щафетата на Даниела Лалова

/КРОСС/ На 12 септември 2021 г. от 11:00 часа стартира единайстият сезон на „Отблизо" по БНТ 1. Предаването ще е с нов водещ. Титулярът Боряна Граматикова е в очакване на своята първа рожба, заради което отстъпва мястото си на Даниела Лалова. Зрители на БНТ я познават от ефира на „Култура.БГ". През последните три години, Даниела е един от основните репортери на единственото предаване за култура в родния ефир. Освен ново лице на „Отблизо", Даниела е и един от най-младите водещи в БНТ. Тя наскоро завърши Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ „Св. Климент Охридски."

И през новия тв сезон, екипът на „Отблизо" ще запази практиката си да поглежда от хубавата страна на живота, да вижда хората, които вдъхновяват и да показва истории, които служат за пример. От есента в предаването влизат две нови рубрики. „Изчезващият ХХ век" ще въвлече зрителите в една своеобразна разходка в миналото, като им открехва вратата към позабравения свят на предмети, които са били популярни навремето и са заемали централно място в живота на хората. За някои тези петминутни филмчета ще бъдат носталгични, за други - образователни. От рубриката „Небивалици" ще научаваме за хора с нестандартни хобита, изумителни способности и неочакван начин на живот.

Разбира се, харизматичната Мира Добрева ще има запазено място в „Отблизо". Със своя непрестанен хъс да изследва различните етнографски групи, традиции и обичаи на нашата страна, Мира ще продължи да показва срещите си със столетниците на България.


Гледайте „Отблизо" всяка неделя по БНТ 1 от 11:00 часа.