Филмът "Жените наистина плачат" ще бъде видян и в България на 15 септември
Секция: Шоубизнес
27 Август 2021 16:46
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Филмът "Жените наистина плачат" ще бъде видян и в България на 15 септември

/КРОСС/ "Филмът "Жените наистина плачат" е вторият ни игрален филм на нас двете като режисьори и след Кан, Сараево, Карлови Вари и още два-три фестивала в Брюксел и в Сърбия, където получихме награда за режисура най-изненадващо. Филмът ще бъде видян и в България за първи път на 15 септември в рамките на София филм фест от 20 часа на откритото кино на Sofia Summer Fest 2021", каза за БНР режисьорът Весела Казакова, която създааде филма заедно с Мина Милева. Филмът "Жените наистина плачат" беше селектиран за тазгодишния фестивал в Кан.

По думите на Мина Милева продукцията показва силата на жените:

"Това е един филм, който утвърждава силата, красотата и твърдостта на жените". Весела Казакова заяви, че зрителите съпреживяват това, което се случва с героите във филма:

"Филмът е искрен в абсурдността си и затова предизвиква много радост и смях, симпатия и затова е лек за гледане". Весела Казакова и Мина Милева са поканени да бъдат президентки на журито на една от секциите на "Венециански дни" (Giornatte degli autori) - програма за млади автори на най-стария кинофестивал в света, "Мостра Венеция" (1-11 септември).