Личен избор: 3000 души в България са смесили две различни ваксини
Секция: Коментари
31 Август 2021 10:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Личен избор: 3000 души в България са смесили две различни ваксини

/КРОСС/ Експертът по сигурност Тихомир Безлов е един от хората, които са се ваксинирали с две различни ваксини. В студиото на „Тази сутрин" той каза, че не е имал никакви проблеми, ако се изключи болка в ръката. Първоначално Безлов се е ваксинирал в „зелен коридор" и получил първа доза от „АстраЗенека". По-късно обаче изследванията показали, че този препарат не много ефикасен срещу новите разновидности на коронавируса, а се появили и сведения за проблемни странични ефекти на тази ваксина.

В края на април „с доста колебания", но „на мой риск" реших да си сложа „Пфайзер", разказва Безлов, който разкрива, че някои от лекарите са се отнасяли скептично към идеята и се е ваксинирал, където са се съгласили и той дори се е съмнявал.

Проучвания показват, че смесването на различни ваксини срещу COVID-19 може да повиши имунитета. Дори до няколко пъти, казват лекарите.

В деня на слагането на „Пфайзер" си направих тест, имах 132 единици, като преболедували две седмици след излекуването си имат 120, а две седмици след като се ваксинирах с „Пфайзер" пак си направих тест, имах 2080", казва Безлов.

Още 3000 души в България са направили неговият избор и са смесили две ваксини.

Всъщност проблемът на скептицизмът към ваксините е много сериозен и никой не работи срещу него. В края на 2020 г., ноември, нивото на скептицизъм бяха подобни на Франция и Испания, а сега сме най-скептичните, казва Безлов. По думите му „Европа гледа на България като на социален експеримент" и как се отразява четвъртата вълна в държавата ни на фона на ниския процент ваксинирани.