Петър Илиев преиздава книгата си, но с 80 страници по-малко?
Секция: Анализи
31 Август 2021 11:16
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Петър Илиев преиздава книгата си, но с 80 страници по-малко?

/КРОСС/ Книгата „Компетенцията на Народното събрание" на издателство „Нова звезда" на Петър Илиев вече може да бъде открита с 80 страници по-малко. За това разказаха от специализираната група във Фейсбук „Правна лудост", цитирана от Фрог нюз.

„Нещо се случва с „Нова звезда": когато правихме разследването, на сайта пишеше, че книгата е от 698 стр. (скрийншот от клипчето на 1.8.), а и тя реално беше от толкова. Днес вече са обявени 618 стр. Някой май прави ново издание със задна дата за замитане на следи...", пишат те.

Юристът Петър Илев бе номинацията за вътрешен министър в проектокабинета на „Има такъв народ". Темата за книгата му стана актуална, след като се появи информация, че в своята книга „Компетенциите на Народното събрание" Илиев е плагиатствал десетки страници от своята колежка в Софийския университет доц. д-р Наталия Киселова.

Преди шест години, когато книгата излиза, доц. Киселова не е предявила претенции, затова за доказано плагиатство не може да се говори.

Специализираната група във Фейсбук „Правна лудост", поддържана от кадри на Юридическия факултет към Софийския университет обаче публикува свое разследване, в което сравни трудовете на Илиев и Киселова. Публикацията твърди, че при сравняване на книгите на двамата десетки страници са напълно идентични, с малки разлики от някои думи, които при Илиев са съкратени.