Не трябва да се допуска дискотеките да са отворени, а училищата - затворени
Секция: Коментари
01 Септември 2021 08:41
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Не трябва да се допуска дискотеките да са отворени, а училищата - затворени Това сподели Нели Хинова, учител по математика в столична гимназия

/КРОСС/ Страсти и тревоги около начина, по който ще започне учебната година. Разнопосочни са и мненията за това как да работят училищата.

Предполагам, че в момента и в Министерството на образованието не знаят какво ще се случи с учебната година. Децата в гимназиален етап бяха най-ощетени от непрестанните локдауни и дистанционното обучение. Трябва да се помисли повече за децата тази година. Да бъдат последно затваряни и първи отваряни. Имаше момент, в който моето дете стоеше вкъщи, а дискотеките работеха, каза учителят Нели Хинова.

Учителят Петър Велков коментира, че ние - като държава и общество, не сме направили нищо, за да се гарантира присъственото обучение. Трябваше много по-рано да се вземат тежки мерки. И да се спазва контролът. Виждаме тотално неспазване на мерките. Училищата трябва да се затварят последно и да се отварят първо. Но това трябва да се случва при навременни мерки, контрол и мерки в училищата, добави той. Според него при тази заболеваемост ситуацията на 15 септември ще е притеснителна.