Протест блокира главен път Е-79
Секция: БЪЛГАРИЯ
03 Септември 2021 16:16
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Протест блокира главен път Е-79

/КРОСС/ Протестиращи блокираха главен път Е-79. Полицията е препречила пътя на протестиращите и не ги допуска да преминат към кръговото кръстовище след изхода на Благоевград.

„Проблем на държавата е, че сме на последно място по брой ваксинирани, а само ние сме ограничавани". Това каза пред журналисти по време на протеста на ресторантьорите Васил Димитров - заместник-председател на Сдружението на хотелиери ресторантьори и собственици на заведения - Благоевград.

„Ние сме на последно място по брой ваксинирани, а се оказва една от основните причини за това да ни спрат да работим. Сега се получава така че голяма част от управляващите искат да вменят на нас - ресторантьорите, ние да работим само с ваксинирани клиенти. А ние сме на последно място по брой ваксинирани. Ние не можем да се сравняваме с Германия или с друг, при положение, че там са с над 80 % ваксинирани. При положение, че в Европа не затварят, защо трябва да затваряме ние. След като искат да ваксинираме нашите работници, ние ще се постараем всеки, който иска, но ние да работим само с ваксинирани клиенти, това не е наш проблем. Това го признаха, че е проблем на държавата. Няма как ние да сме на последно място по ваксинация и да ни казват да работим само с ваксинирани. Ние ли трябваше да насърчаваме нашите клиенти да се ваксинират?", допълни още Васил Димитров.