Спипаха на "Тракия" млад мъж, превозващ нелегални мигранти
Секция: БЪЛГАРИЯ
03 Септември 2021 16:26
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Спипаха на "Тракия" млад мъж, превозващ нелегални мигранти

/КРОСС/ Млад мъж от София, превозващ нелегални мигранти, е задържан вчера в района на АМ „Тракия". Това съобщиха от ОД на МВР в Пазарджик. Спрямо него е образувано досъдебно производство под надзора на прокуратурата. Продължават засилените проверки по всички главни пътища в областта за превозване на нелегални мигранти.

Вчера около 11.00 часа екипи на сектор "Пътна полиция" при ОДМВР-Пазарджик и автопатрул на Зоналното жандармерийско управление в Пловдив спрели два автомобила в различни участъци от магистралата. В единия от случаите униформените установили, че 28-годишен столичанин превозвал с „Фолксваген" по посока към София четирима чужденци.

При последвалата обстойна проверка се оказало, че и четиримата са сирийски граждани без документи за самоличност, пребиваващи незаконно на територията на страната ни. С тях са работили служители на група „Миграция" при ОДМВР-Пазарджик и по-късно са транспортирани в дом за временно настаняване на чужденци. Водачът на автомобила е задържан за срок от 24 часа в ареста на РУ-Пазарджик, а колата е иззета. По случая е образувано досъдебно производство под надзора на Районната прокуратура в Пазарджик.

В рамките на тази седмица това е втория случай на установен български гражданин извършващ нелегален превоз на мигранти към вътрешността на страната. Проверките продължават, а в тях са включени екипи на криминална, пътна и охранителна полиция, подпомагани от служители на жандармерията в Пловдив.