Овладян е мащабният пожар в Благоевград
Секция: БЪЛГАРИЯ
05 Септември 2021 16:09
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Овладян е мащабният пожар в Благоевград

/КРОСС/ Овладян е мащабният пожар в Благоевград, съобщи БНТ. Изгоря емблематичната за Благоевград сграда "Купола" в пожара от тази сутрин. Щети има и в банков клон, който се помещава в нея. Пострадали от огъня са още и нощен клуб, както и ресторант.

Няма пострадали граждани и жители на сградите, които са в близост до мястото. Заради бързата реакция на пожарникарите и екипите на полицията те са евакуирани, а някои от тях и сами са се евакуирали. Живеещите в близост до сградата са доста изплашени.

Това е най-големият пожар, бушувал в Благоевград 2021 година, а в потушаването му са участвали 6 екипа на пожарната и около 120 пожарникари.

"Към момента вече пожарът е овладян, не се разпространява. Срещаме малко трудности по доизгасяването, тъй като горят подпокривни пространства, които са обшити плътно с ламарина и се налага къртене", обясни директорът на пожарната в Благоевград инж. Георги Пармаков.

Очаква се да бъде направен оглед след като районът бъде обезопасен. Причините за пожара предстои да бъдат изяснени. Заради огъня са спрени електричеството и газоподаването в района на центъра на Благоевград.