Политолог разкри причините да няма редовен кабинет
Секция: ПОЛИТИКА
06 Септември 2021 13:35
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Политолог разкри причините да няма редовен кабинет

/КРОСС/ Голямото его, липсата на знания, на културната просветеност и говоренето в аз форма са причината да няма редовен кабинет. Политиката е спорт на ние, а не на аз.

Това коментира в сутрешния блок на БТВ политологът Димитър Аврамов.

Според него войната между институциите не е притеснителна, защото отделните власти трябва да се контролират. „Проблемът е тогава, когато конфликтите се осъществяват на базата на егото, а не на базата на определени идеи и ценности", смята Аврамов. „Важният въпрос е какви национални цели да поставим. Днес трябва да станем граждани от народ, който очаква да има свободни и активни граждани", допълни политологът.
„Винаги е имало по-будни хора. Днес в XXI век, когато знанието е на едно натискане с мишката, нямаме оправдание за незнанието. Всеки е отговорен сам да намира знанието, да го споделя, а не да изпадаме в колективна тъмнина", каза Аврамов.

„Ако политическите лидери разберат, че не са вождове на племена, а хора, които са там по силата на вота и трябва да си говорят, ще имаме правителство след следващите избори", смята Аврамов. По думите му разбирателството и солидарността е важно да са основата на парламентаризма.