Предстоящи събития в страната за 07 септември
Секция: Предстоящи събития
07 Септември 2021 07:14
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната за 07 септември

/КРОСС/ ***
София.
От 14.00 часа в Гербовата зала на „Дондуков" 2 президентът Румен Радев щеп удостои с Почетния знак на държавния глава българските атлети, завоювали медали от летните Олимпийски и Параолимпийски игри в Токио.
***
София.
От 17.00 часа на „Дондуков" 2 държавният глава Румен Радев ще се срещне с представители на парламентарната група на „БСП за България", на която връчи третия проучвателен мандат за съставяне на правителство в рамките на 46-ото Народно събрание.
***
София.
От 11.00 часа Народното събрание ще проведе извънредно заседание.
***
София.
От 10.00 часа в Гранитна зала на Министерския съвет ще се проведе пресконференция, на която заместник министър-председателят по управление на европейските средства Атанас Пеканов и председателят на Националния статистически институт Сергей Цветарски ще открият официално „Преброяване 2021".
***
София.
От 11.00 часа в БТА ще се проведе съвместна пресконференция на транспортния и ресторантьорския бранш.
***
София.
От 20.00 часа под купола на Ларгото с филма „Земята е синя като портокал" ще бъде открито първото издание на живо на международния фестивал „София ДокуМентал".
***
Благоевград.
От 10.00 часа на стадион „Христо Ботев" ще бъде открита новата учебна година на Soccer Universities (Американски футболен университет).
***
Благоевград.
От 11.00 часа в местността Текето при Регионално депо за управление на отпадъците ще бъде направена първа копка по проект „Рекултивация на общинското депо за неопасни отпадъци на територията на община
Благоевград".
***
Благоевград.
От 12.00 часа в зала „22 септември" ще се проведе пресконференция на кмета на Общината Илко Стоянов.
***
Димитровград.
От 10.00 часа от града ще потегли традиционният крос Димитровград - Хасково, като в 12.00 часа пред Община Хасково ще се състои награждаването на победителите.
***
Добрич.
От 10.00 часа във Военното гробище музей ще се проведе Ден на отворени врати и ритуал по поднасяне на цветя и венци по повод 105 години Добричка епопея.
***
Добрич.
От 18.00 часа в Драматичен театър „Йордан Йовков" ще се състои премиера на петия филм „Епопеята при Добрич" от документалната поредица „Помни войната 1915-1918".
***
Добрич.
От 19.30 часа в Летния театър ще се състои празничен концерт на Гвардейски духов оркестър.
***
Монтана.
От 9.00 часа на кръговото кръстовище на пътя за влизане в града ще се проведе протест на членове на Националното сдружение на българските лозари.
***
Русе.
От 15.00 часа в центъра на града ще се проведе протестно шествие на хотелиерите и ресторантьорите срещу обявените нови противоепидемични мерки.
***
Хасково.
От 10.00 часа в зала „Хасково" ще се проведе кръгла маса на тема „Бъдещето в дигитална Европа".
***
Хасково.
От 18.00 часа в СК „Спартак" ще се състои Празничен преглед на талантите "Feel Europe" - представяне на национални костюми с участието на танцови ансамбли от Хасково и партньорски организации от Франция, Румъния и Унгария.