Путин отдъхва в Сибир с Шойгу
Секция: Русия
07 Септември 2021 16:05
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Путин отдъхва в Сибир с Шойгу

/КРОСС/ Говорителят на Кремъл, Дмитрий Песков, заяви, че руският президент Владимир Путин в момента е на почивка в района на Тува с министъра на отбраната Сергей Шойгу.

„Той наистина е там с Шойгу, в Сибир. Обикновена почивка и тайга, планини, разходки, чист въздух", каза Песков пред журналисти, пише Газета.ру.

По думите му, администрацията на президента на РФ ще публикува фото и видео кадри от ваканцията на Путин веднага щом такива се появят.

Президентът ще се върне в Москва до края на утрешния ден, 8 септември, информира прессекретарят.

„Вече имаме доста натоварен ден в четвъртък. В допълнение към работното посещение на Лукашенко - това ще бъдат двустранни преговори, пресконференция, срещата на върха на БРИКС, а също така ще се съберат за заседание на руския организационен комитет "Победа", - добави Песков.

По-рано Песков заяви, че Путин няма да вземе пълноценна лятна ваканция, тъй като позицията му няма да му позволи да отсъства много дни.

В началото на май "Комерсант" изчисли, че руският президент е имал 59 почивни дни през последната година. От 7 май 2020 г. до 7 май 2021 г. Путин е работил 306 дни и през това време е завършил 737 дела, с изключение на документи и пътувания.

През март руският лидер също беше на няколкодневна почивка в сибирската тайга с военния си министър.