Камбоджа отваря за туристи от ноември
Секция: Туризъм
07 Септември 2021 18:43
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 Камбоджа отваря за туристи от ноември

/КРОСС/ Скоростта на ваксинация в столицата на Камбоджа Пном Пен е висока и това дава сигурност на местните власти да планират отваряне на страната през ноември, съобщават местните медии.Очаква се от ноември месец напълно ваксинираните чуждестранни туристи да могат да влизат в страната със сертификат за ваксинация.

В момента има изискване дори ваксинираните чужденци да се изолират в 14-дневна карантина. Тя ще бъде или намалена или заменена с отрицателен PCR тест, направен не повече от 72 часа преди пристигане в държавата, плюс втори тест, който ще се прави при пристигане на летището в Пном Пен.

По официални данни Камбоджа е втората по процент на ваксинираното население страна в Югоизточна Азия след Сингапур. Повече от 60% от 16,5-милионното население на страната е ваксинирано, а специално за столицата процентът е над 95%, като в момента тече поставяне на трета доза.

През април 2020 г. Камбоджа затвори границите си, като до края на 2020 г. няма нито един официално регистриран смъртен случай от вируса, а официалният брой заразени е 400. В началото на 2021 г. обаче броят на случаите рязко се увеличи, което доведе до строг локдаун и кампания за масова ваксинация.