Microsoft вгражда видеообработка в браузъра
Секция: Технологии
09 Септември 2021 07:53
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Microsoft вгражда видеообработка в браузъра

/КРОСС/ Нова придобивка на Microsoft може да добави лесен за използване инструмент за редактиране на видео към софтуера на компанията. Младата фирма Clipchamp е известна със своя софтуер за създаване и редактиране на видео вътре в браузъра, предава technews.bg.

В официално съобщение за придобиването Microsoft казва, че подходът на Clipchamp съчетава "простотата на уеб-приложение с възможностите за обработка на видео, типични за изчислителната мощ на компютър с GPU". Нито една от страните не разкри условията на споразумението.

Clipchamp е специално насочен към непрофесионалисти и не-творци, които нямат или не знаят как да използват специализиран софтуер за обработка на видеоклипове, отбелязва Engadget.

"Нашата мисия е да дадем възможност на всеки да разказва истории, които си заслужава да бъдат споделени... Ще продължим да правим създаването на видео още по-лесно, по-достъпно и забавно", написа шефът на компанията Александър Драйлинг.

През юли Clipchamp заяви, че има 17 милиона регистрирани потребители, а темповете на бизнеса нарастват с над 50% на годишна база. В последно време услугата се радва на огромен ръст в експорта на видео в съотношение 9:16, който обикновено се използва за TikTok и Instagram или Facebook Stories.

Въпреки че Microsoft все още не е обявила как ще предложи Clipchamp на своите клиенти, тя нарече инструмента "естествено продължение" за приложенията си в облака.