Лидия Шулева: Грозно заиграване е вдигането на пенсиите
Секция: Коментари
09 Септември 2021 09:56
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Лидия Шулева: Грозно заиграване е вдигането на пенсиите

/КРОСС/ Грозно заиграване е вдигането на пенсиите, защото се подхвърлят едни пари на пенсионерите, които после може да им се отнемат. Това не е приемливо, смята бившият министър на труда и социалната политика Лидия Шулева. Видяхме какво се случва в НС когато няма мнозинство. Започват т.нар. плаващи мнозинства без поемане на отговорност. Връх взе предизборния популизъм, смята Шулева.

Тя е категорична, че не е добра идея да се правят промени в пенсиите през бюджета. Едва ли когато се обяви, че ще се внесе актуализация, министърът на финансите и социалният министър са си представяли, че в НС няма да има управляващо мнозинство, което да поеме отговорност, каза още Шулева.

Относно повишаването на парите за втората година майчинство, Шулева каза, че въпреки едно от най-дългите платени майчинства в Европа, това не помага особено за раждаемостта.

Колкото и да искаме да задържаме майките вкъщи и да гледат децата, толкова по-зле това се отразява върху доходите на жените като цяло. Една политика, насочена към разкриване на повече места в ясли и детски градини, към подкрепа за работещите родители, би подобрила възможността за гледане на деца, каза Шулева.