Huawei AR-HUD дебютира на IAA MOBILITY 2021, предоставяйки изцяло ново изживяване при шофиране
Секция: Технологии
09 Септември 2021 10:44
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Huawei AR-HUD дебютира на IAA MOBILITY 2021, предоставяйки изцяло ново изживяване при шофиране

/КРОСС/ Huawei представи най-новото си решение за увеличена реалност (AR-HUD) на международното автомобилно изложение в Германия през 2021 г. (IAA MOBILITY 2021). Това решение превръща предното стъкло в дисплей с first-person view (FPV), който интегрира усъвършенствани технологии, за да осигури както функции за безопасност, така и информация и развлечение, създавайки изцяло ново изживяване при шофиране.
С повече от две десетилетия опит в областта на ИКТ оптичното поле, Huawei прилага авангардни оптични технологии към интелигентните превозни средства и разработва Intelligent Automotive Optics Solution, в което Huawei AR-HUD играе важна роля. Като малко устройство с UHD дисплей с голяма рамка, Huawei AR-HUD лесно се адаптира към различни контексти. Той показва информация на таблото, осигурява AR навигация, поддържа безопасно асистирано шофиране, оптимизира напомнянията за нощно виждане/дъжд-мъгла, както и доставя развлекателно съдържание.
 
AR навигация, гарантираща безопасно шофиране през целия път

HUDs са били използвани за първи път на изтребители за подобряване на безопасността на полетите и по-късно са били приложени в автомобилната индустрия. Иновативният AR-HUD, лансиран от Huawei, осигурява зрително поле 13 ° x 5 ° (FOV), което означава, че 70-инчово виртуално изображение се показва на 7,5 м пред водача. AR-HUD показва информация на таблото в долната част, без да блокира изгледа на водача и позволява безопасно асистирано шофиране. Той също така предоставя навигационна информация за AR, която се вписва в пътната настилка и обхваща множество ленти, ако е необходимо. Например, на тройно кръстовище AR-HUD може да предложи точни предложения за навигация. AR-HUD може също така точно да маркира околните превозни средства и пешеходци при условия на нощно виждане/дъжд-мъгла, подобрявайки безопасността при шофиране при лоша видимост.

Развлечения, дисплей с богата информация

Huawei AR-HUD позволява над 100 PPD full-HD дисплей и осигурява ярко, висококонтрастно и неизкривено изображение. Потребителите вече могат да се насладят на отлично видео и аудио изживяване. Пътникът отпред (или шофьорът, когато превозното средство е паркирано) може да изпита въздействащо изживяване с HD видеоклипове, видео разговори и игри. Освен това, комбинирайки точки на интерес (POI) на реална сцена, AR-HUD показва информация за паркинги, ресторанти, търговски центрове, кина и бензиностанции в реално време, създавайки високотехнологичен начин на живот за своите потребители .

Huawei AR-HUD е компактен (само 10 L) и разполага с голям FOV. Неговото високо съотношение FOV към обем му позволява да се адаптира към множество модели превозни средства. Традиционният HUD обикновено причинява сенки, отражения и замаяност. За да се справи с този проблем, Huawei използва уникален оптичен дизайн и технология за алгоритъм, за да подобри дефиницията и да премахне замаяността, причинена от отблясъци, значително подобрявайки потребителското изживяване.

 Отражения на AR-HUD                  Анти-отражения на AR-HUD

Технологията против отражения облекчава замаяността и подобрява потребителското изживяване

Технологията против отражения облекчава замаяността и подобрява потребителското изживяване
Кевин Хуанг, президент на продуктовата линия на Huawei за оптични приложения, заяви: „Huawei AR-HUD използва иновативен двигател за оптичен дисплей и технологии за пространствена оптика, за да преодолее ограниченията на традиционните медии, създавайки чисто ново изживяване за безопасно шофиране. По-нататък AR-HUD ще еволюира до по-голяма рамка, по-висока разделителна способност и 3D с невъоръжено око, за да изгради супер визия, която никога не е била постигната преди. в превозните средства и други области, даващи възможност на много индустрии с нашите оптични възможности. "