METALLICA празнуват 30 години от легендарния „черен“ албум
Секция: Шоубизнес
10 Септември 2021 12:33
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
METALLICA празнуват 30 години от легендарния „черен“ албум

/КРОСС/ Издаден на 12 август 1991 г., с изцяло черна обложка и без заглавие, „The Black Album" не просто затвърждава статуса на Metallica като най-известната метъл банда в света, но и ги превръща в една от най-големите групи на всички времена.

„Черният" албум е един от най-успешните и световно признати студийни проекти на Metallica. Tой застава на #1 в класациите на над 10 държави, а в траклиста му влизат някои от най-големите класики - "Enter Sandman", "The Unforgiven", "Nothing Else Matters", "Wherever I May Roam" и "Sad But True", с които легендите се издигат до това да са хедлайнъри на концерти на най-големите стадиони в света. The Black Album остава и без конкуренция най-продаваният албум в историята, надминаващ продажбите на всеки релийз, във всеки жанр за последните 30 години.

По случай 30 годишния юбилеи от издаването на албума, групата представя нова ремастерирана версия с максимално качество на звука и в няколко формата - двоен винил, стандартно CD, тройно CD и лимитиран делукс сет бокс, който включва: албума на двоен винил и CD, три винила от лайв концерти, 14 CD-та (вкл. демота, интервюта, миксове и лайв изпълнения), 6 DVD-та (вкл. официални видеа, концерти, behind the scenes), фото книга, четири ламинирани пропуски за турнета, три китарни перца, брандирана връзка за бадж, папка с текстовете на песните и др.).
The Metallica Blacklist е втората изненада за феновете. Това не е просто трибютен албум, но и най-големият проект, създаван от екипа на Metallica. Той включва кавъри на техни песни от 53-ма артисти от всякакви жанрове, поколения, култури, континенти.

За проекта се обединяват певци, автори на песни, кънтри, EDM и хип хоп артисти, които споделят любовта си към творчеството на Metallica, както и рокери, инди изпълнители и икони в рок и метъл музиката. Сред тях са Miley Cyrus, Elton John, Juanes, J Balvin, Royal Blood, Rina Sawayama, Weezer, Sam Fender, Corey Taylor, Imelda May и много други безкрайно талантливи звезди от музкалната сцена. Някои от кавърите са преправени за да паснат на предпочитания стил на артистите, които ги изпълняват, други остават верни на оригинала, а трети се заиграват с песните дотолкова, че ги пресъздават в изцяло нови версии и форми.

Албумът е създаден с благотворителна цел, като всички приходи от продажбите му ще бъдат разделени между организации, избрани от артистите и фондацията на Metallica - "All Within My Hands".

video: https://www.youtube.com/watch?v=jOytBFn-DgY