Завърши строителството на нов мост над река Бошулска в област Пазарджик
Секция: Автомобили
10 Септември 2021 14:04
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Завърши строителството на нов мост над река Бошулска в област Пазарджик

/КРОСС/ Пуснато е движението по новия мост над река Бошулска на третокласния път III-3704 в област Пазарджик. С построяването на новото съоръжение на мястото на съществуващия мост при 11-ти км на пътя Пазарджик - Бошуля - Ветрен - АМ „Тракия" трафикът ще преминава по обновено трасе по-бързо, удобно и безопасно. Третокласният път осигурява най-кратката връзка на гр. Ветрен с областния център Пазарджик.

Новото съоръжение, с дължина 20 м, е с две ленти за движение, тротоари за безопасно преминаване на пешеходци, ограничителни системи, знаци и маркировка. Осигурява се безопасно преминаване на всички пътни превозни средства без ограничение на тежкотоварните автомобили. Старият мост в с. Бошуля, построен през 30-те години на миналия век, беше с една лента за движение и трафикът по него се осъществяваше с изчакване. Заради амортизацията му беше ограничено преминаването на превозни средства над 10 тона.

Изпълнител е „ЕКО-ХИДРО-90" ООД. Строително-монтажните работи са възложени след процедура по Закона за обществените поръчки. Стойността на договора е 1 738 033 лв. Строителният надзор е осъществен от „План инвест Пловдив" ЕООД. Техният договор е за 48 180 лв. Авторският надзор е на „Трансконсулт-22" ООД.​