Президентът Румен Радев: Изборите ще бъдат „2 в 1“ на 14 ноември
Секция: ПОЛИТИКА
11 Септември 2021 12:56
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Президентът Румен Радев: Изборите ще бъдат „2 в 1“ на 14 ноември

/КРОСС/ Изборите ще бъдат „2 в 1" на 14 ноември. По този начин ще спестим и пари на хазната, и най-вече времето на хората. Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти в Плевен, където е на посещение по повод отбелязването на 144-ата годишнина от началото на Третия щурм за освобождението на града.

Държавният глава посочи, че ще разпусне Народното събрание максимално бързо в съответствие с реда и изискванията на Конституцията, Изборния кодекс и технологичното време за издаване на укази. Румен Радев подчерта също така, че следващото служебно правителство ще продължи да работи за изкореняване на корупцията от българските институции, да работи прозрачно и отговорно в интерес на българските граждани.

Президентът посочи, че трябва да се отчита и че при избори „2 в 1" двете кампании за Народно събрание, президент и вицепрезидент ще текат едновременно и ще се слеят. „Убеден привърженик съм на надпартийното съгласие и ще разчитам на подкрепата на всички почтени българи около големите цели - борбата срещу бедността и беззаконието за свободна и просперираща България", подчерта президентът .

По думите на Румен Радев президентската кампания ще бъде още един ориентир за българските избиратели за това, кои партии и политици работят за бъдещето, и кои бранят корупционните схеми и система.

Помолен да коментира евентуалната поява на нов политически субект в предизборната кампания, президентът отбеляза, че подкрепя ценности, не партии и не е упълномощил никого да говори от негово име. По думите му, почтени българи има във всички политически партии, има ги и извън партиите. „Това е моята България, аз съм заедно с тези хора и за тези години се убедих, че мога да разчитам на тяхната подкрепа", каза още държавният глава.