Лидерът на Tinder напуска, за да оглави бизнеса на Yahoo
Секция: Технологии
11 Септември 2021 18:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Лидерът на Tinder напуска, за да оглави бизнеса на Yahoo

/КРОСС/ Джим Ланзоне, главният изпълнителен директор на приложението за запознанства Tinder, напуска компанията, за да заеме ръководния пост в онлайн медийната компания Yahoo, предава Ройтерс, цитирана от Инвестор.бг.

Новината е обявена по-рано днес от Yahoo. Само преди 10 дни Apollo Global Management завърши придобиването на Verizon Media, която притежава Yahoo, за 5 млрд. долара.

Ланзоне застава на мястото на Гуру Говрапан, който ръководи медийния бизнес на Verizon, а сега е старши съветник в Apollo.

За тези големи промени в управлението се говори от седмици, пише TechCrunch.

Отделно от това компанията майка на Tinder - Match Group, обяви Ренате Найборг за главен изпълнителен директор на услугата за запознанства.

Найборг, която служеше като генерален мениджър на Tinder за Европа. Близкия изток и Африка, е първата жена, която ще поеме ръководството от раждането на Tinder през 2021 г.

Ланзоне управлява Tinder само 14 месеца. Преди това той прекара години в управлението на CBS Interactive и заемаше различни позиции в медии, и по-точно в дигитални медии, пише TechCrunch.

От своя страна, Найборг е млада, но има опит в технологичния бизнес, включително е работила в Headspace, както и в Apple.

Назначаването на жена на поста главен изпълнителен директор е голяма стъпка за Tinder и е опит за създаване на едно по-човешко лице на услугата, след години на спекулации за компанията и един от нейните съоснователи - Уитни Уълф-Хърд, която напусна и изгради Bumble, по-насочена към жените услуга за запознанства.