Томислав Дончев: Бойко Борисов няма да бъде кандидатът ни за президент
Секция: БЪЛГАРИЯ
12 Септември 2021 10:24
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Томислав Дончев: Бойко Борисов няма да бъде кандидатът ни за президент

ГЕРБ обявява кандидатурата си до 3 седмици

/КРОСС/ Бойко Борисов няма да бъде кандидатът на ГЕРБ за президент, поне не и на тези президентски избори. Това заяви заместник-председателят на партията Томислав Дончев пред бТВ.

"Влизайки в подобна роля, той трябва да спре да бъде лидер на партията. Трябва да бъде избран кандидат, който е достоен, подкрепен от всички наши поддръжници, който да изпълни тази позиция със съдържание", каза още той.

В момента ръководството на ГЕРБ обсъжда със структурите на партията различни имена, като според Дончев е по-добре бъдещият кандидат да не бъде толкова "партизиран", за да може да обедини нацията.

"Кандидатът ни ще е по-скоро мъж, но се надявам скоро българското общество да е готово да избере жена за президент", изрази надеждите си зам.-председателят.

Очаква се кандидатурата на ГЕРБ за предстоящите президентски избори да бъде обявена до 3 седмици.

Томислав Дончев каза още, че избори 2 в 1 не са проблем от политическа гледна точка. Те биха могли да създадат проблеми чисто организационно, но все пак от гледна точка на бюджета това е най-добрият вариант.

Депутатът разкритикува и последните събития, случили се в Народното събрание през изминалите дни. "Не знам кое е символът на този парламент - обръщането му на банкетна зала за сватби, скъсаните дънки или листчето "500к". Той свърши много малко - две ратификации и актуализацията на държавния бюджет, който не е така безспорен", обобщи работата на своите колеги зам.-председателят на ГЕРБ.

Томислав Дончев коментира и появилите се снимки от заседанието на Правната комисия на телефона на главния прокурор Иван Гешев, който си пише с "Pi Ar Sevi Boiko", като каза, че този въпросът трябва да бъде отнесен към Гешев или Севдалина Арнаудова (б.р. ПР на ПП ГЕРБ), за която се предполага, че е човекът, с когото главният прокурор си води кореспонденция.

"Не е хигиенично да се ровим в кореспонденцията на другите. Разбирам, че предизвиква интерес и внимание, но не е чисто, не искам да ме вкарвате в ролята на политически коментатор", обясни Дончев.