Костадин Костадинов: Добрите примери съществуват и трябва да се споделят
Секция: БЪЛГАРИЯ
12 Септември 2021 14:32
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 Костадин Костадинов: Добрите примери съществуват и трябва да се споделят

/КРОСС/ В изминалата седмица г-жа Диана Димитрова, директор на училището в село Търън, поиска учениците от училището да получат учебникът по "Родинознания" (1-4 клас), който е написан от д-р Костадин Костадинов.

Д-р Костадинов посети лично училището, за да дари учебниците, които ще бъдат подарени на децата в първия учебен ден.

"Стана ми интересно защо в това родопско село проявяват интерес към учебника ми предложих лично да занеса нужните им бройки, така или иначе имах пътуване в областта. Когато влязох в училищния двор, веднага усетих какво ме е развълнувало. Това е училище за пример! В класните стаи прави впечатление съвременният начини на организиране на учебния процес. В допълнение към това училищният двор е с прекрасни настилки и съоръжения. Когато човек влезе в сградата на училището, може да почувства, че тук нещата се правят с много любов и желание, заради децата. Останах много приятно изненадан от всичко, което видях, и си тръгнах силно обнадежден, че добрите примери съществуват въпреки всичко. Има ги! Добрите примери трябва обаче да се споделят! Вярвам, че има много други директори като г-жа Димитрова, които не чакат някой да ги спаси на село, а сами създават обстоятелствата за своето по-добро бъдеще и преуспяването на децата си.", каза д-р Костадинов за посещението си в училището в село Търън.

Село Търън се намира на около 10 км. от град Смолян, а в него живеят около 1 000 души, чисто българско население. През 2017 година директорката на училището в селото, г-жа Диана Димитрова, е получила наградата "Св. Иван Рилски" за високи резултати в професионалната си дейност и принос към образованието.