Дебнат ли ни още катаджии в храстите
Секция: Автомобили
13 Септември 2021 09:55
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Дебнат ли ни още катаджии в храстите

/КРОСС/ На 18 юни вътрешният министър Бойко Рашков е издал заповед катаджиите да не се крият зад, пред и около храсти. Това стана ясно след депутатско питане на народния представител Мартин Димитров.

Темата за контрола върху скоростта е изключително важна, тъй като високата скорост е един от факторите, които застрашават безопасността на движението. Правилно е да се контролира, каза ген. Румен Миланов - бивш началник на „Пътна полиция". Често виждам превишаваме на скоростта, особено в градски условия, коментира той.

Безспорно заповедта е духа на инструкциите за пътен контрол. Не би било редно полицаите да се крият по храстите. Разполагането на тези технически средства би трябвало да бъде на места с концентрация на произшествия, както и там, където има опасности при превишаване на скоростта, каза още Миланов. И добави, че ако технически средства обаче се разполагат видимо - шофьорите виждат камерите, движат се бавно, преминават 30 метра, натискат педала и превишават скоростта. Трябва да се намери балансът.

Той беше категоричен, че не трябва да се правят ненужни и безпричинни проверки. Това понякога е свързано и с някои мини корупционни практики, посочи Румен Миланов.