LG обяви глобално състезание за стартъпи
Секция: Технологии
13 Септември 2021 10:22
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
LG обяви глобално състезание за стартъпи

Състезанието ‘Mission for the Future' търси иновации, които подобряват качеството на живота

/КРОСС/ LG Electronics (LG) обяви стартирането на Mission for the Future, глобално състезание за стартъп фирми за идентифициране на иновативни технологии и бизнес идеи, които проправят пътя към бъдещето. Това встъпително състезание се организира от новия иновационен център на компанията, базиран в Силициевата долина, LG NOVA, стратегически екип в рамките на LG, който работи със стартъпи и предприемачески общности, за да изгради нов бизнес и да внесе още повече външни иновации в LG.

Mission for the Future е деветмесечна годишна програма, създадена да търси най-добрите идеи, концепции и бизнеси, които ще подобрят качеството на живот в едно по-зелено, по-интелигентно и по-здравословно бъдеще. Избраните участници в предизвикателството ще започнат да работят с екипа на LG NOVA върху своите бизнес предложения в рамките на три до шест месеца, което ще доведе до процес по подбор на финалистите, стартиращ през март 2022 г.

Финалистите на конкурса ще получат възможност да работят с екипа на LG NOVA, базиран в Калифорния, за да ускорят развитието си и да изведат бизнеса си на следващ етап, като стартират потенциален нов бизнес с LG. Компанията възнамерява да отдели до 20 милиона щатски долара за подкрепа на финалистите с инвестиции, ресурси, финансиране за разработване на концепции и достъп до глобалната инфраструктура и веригата на доставки на LG за изграждане на съвместен бизнес с компанията.

По време на процеса участниците с впечатляващи бизнес идеи ще имат възможност да се ангажират с LG и нейните партньори и да получат достъп до корпоративни ресурси, менторство и пилотни програми, за да продължат да развиват своя бизнес.
Състезанието през 2021-2022 г. ще насочи вниманието към иновациите за технологично напреднал начин на живот за доброто на хората, общностите и планетата в пет основни групи:

  • Connected Health: Изобретателни подходи, достъп и устройства, които осигуряват на хората по-голям контрол върху здравеопазването им по всяко време и навсякъде, като по този начин се подобрява здравето и благосъстоянието на нашето население;
  • Energizing Mobility: Нови услуги, решения и бизнес идеи, които ще помогнат за инфраструктурата за електрическа мобилност и ще стимулират използването на електрическа енергия за превозни средства и транспорт в бъдеще;
  • Smart Lifestyles: Съдържание, услуги, приложения и технологии, които могат да бъдат разгърнати в свързаното домашно пространство, използвайки платформата на LG ThinQ TM за рационализиране и подобряване на начина ни на живот;
  • The Metaverse: Иновации, които ще помогнат за изграждането на следващия дигитален свят и интернет, активиран чрез игри, VR, AR и XR технологии, блокчейн, цифрови аватари и други;
  • Innovation for Impact: Открит път за пробив или подобни проекти, съобразен с философията на LG за иновации за по-добър живот, които имат положително въздействие върху хората, общностите и планетата.

„Състезанието Mission for the Future служи като първа стъпка на LG NOVA към външни иновации за LG, тъй като си сътрудничи с новатори и стартъп фирми по целия свят, за да развиват идеи и да изграждат бизнес заедно," сподели д-р Сокуу Ри, старши вицепрезидент за иновации в LG Electronics и ръководител на LG NOVA. „Казано накратко, LG иска да създаде положително обществено въздействие и вярваме, че различните перспективи могат да доведат до по-добри иновации за по-широката общност в световен мащаб. Това означава технологии за устойчив живот, екологично чисти продукти и приобщаващо общество като цяло. Ще създаваме иновации, за да спасим човешки животи, да спасим земята и да създадем по-добър свят за всички. "

Как се процедира: Mission for the Future и процес на подбор
Заявления за Mission for the Future ще се приемат от 1 септември до 25 октомври 2021 г. на missionforthefuture.lgnova.com, а победителите ще бъдат обявени през юни 2022 г. На финала до 10 компании ще бъдат отличени и ще получат възможност за изграждане техния бизнес в сътрудничество с LG.

Оценяването на „Първите 50" стартъпа ще се проведат между 25 октомври и 31 декември 2021 г., в рамките на което до 50 компании ще получат достъп до ресурси, за да подпомогнат развитието на съвместен бизнес, включително съществена бизнес инфраструктура, работа в мрежа с глобални технологични лидери, възможности за менториране и сътрудничество. Тази група също ще се свърже с мрежата от корпоративни партньори на LG, капиталови инвеститори, пилотни програми и други влиятелни организации, за да търси допълнителни бизнес възможности.

Екипът на LG NOVA ще продължи процеса със стартъпите „Първите 50" от януари до март 2022 г. с намерението да обяви „Избраните 20" в края на март 2022 г. На тази група ще бъдат предоставени възможности за достъп до капиталови инвестиции , глобалната инфраструктура на LG и други бизнес ресурси, базирани на съвместната стратегия за развитие на бизнеса и нуждите.

След това екипът на LG NOVA ще избере победителите в „Топ 10" в края на юни 2022 г. Те ще имат възможност да изграждат своя бизнес в сътрудничество с LG и ще бъдат подкрепени от глобалната организация на компанията.

Научете повече за това как LG NOVA стимулира иновациите за по-добро бъдеще на www.lgnova.com.