Топ 10 на най-скъпите трансфери това лято
Секция: СПОРТ
13 Септември 2021 20:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Топ 10 на най-скъпите трансфери това лято

/КРОСС/ Професионалният футбол е много скъпо удоволствие и тук един ценен играч се разменя за 6-7 цифрени суми, като при всеки трансферен прозорец ще открием, че похарчените суми спокойно могат да се конкурират с брутния вътрешен продукт на една средно-голяма страна. В следващите редове ще обърнем внимание на 10-те най-скъпи трансфера, както и отборите, които извадиха големите финанси за закупуването им.

Започваме с Емилиано Буендия. Той беше привлечен от Астън Вила и ще трябва да помогне за защитата. Аржентинецът показва и впечатляващ талант, като от 2018 г. е бил част от Норич Сити, а сега ще има шанс да играе в много по-скъпото английско първенство. Неговото пристигане не идва като подарък, закупен е за сумата от 38.4 милиона евро.

Тами Ейбрахам е интересен трансфер, който малко би озадачил почитателите на Челси. Все пак говорим за 23-годишен нападател, а такива винаги са били добре дошли в редиците на сините. Не сме сигурни дали това e опит за заздравяването на финансовите редици или просто сините имат достатъчно кадри, но говорим за футболист, който е преминал през школата на Челси и е странно, че се продава толкова лесно. Все пак не се дава даром - Рома платиха 40 милиона евро за неговото присъствие.

Ибрахима Конате е френският футболист, който премина от Лайпциг към Ливърпул. Юрген Клоп изпита доста затруднения с контузиите и най-вероятно тази година ще се застрахова с класни играчи в резерв. По-добрите кадри винаги дават и възможност за ротиране и сила във всички налични първенства. Ибрахима е закупен за 40 милиона евро. Покупката е повече от добра, особено след като говорим за 22-годишен талант, прекарал целия си живот на игрището. Не е трудно да открием, че отборът също го харесва.

Рафаел Варан успя да спечели погледите на Оле Гунар и с правилната сума да се присъедини към редиците на Манчестър, като можем спокойно да кажем, че е един от поредните футболисти, които се опитват да избягат от редиците на Реал Мадрид, особено след като ставаме свидетели на края на една епоха. Варан няма да е сам, но ще продължим историята в следващите редове. Французинът ще трябва да закрепи защитата на отбора, като също влиза в категорията на 40-те милиона евро.

Дайо Упамецано ще излезе от линията на 40-те милиона, той е закупен за 42.5 милиона евро, а собственик е Байерн. Локалният трансфер е с любезното съдействие на Лайпциг. Впрочем точно сега е добре да напомним, че към този момент може да се възползвате от BET365 бонус нов клиент, като с това получавате възможност за по-добри условия, както и интересни пазари, включително и за поредната титла, която се прогнозира за немския тим. 22-годишният централен защитник ще трябва да покаже сила и скорост в неутрализирането на противника. Дайо има необходимата физика за тази цел, но дали ще е достатъчна.

Бен Уайт напусна Брайтън, за да се пренесе при артилеристите. Срещу сумата от 58.5 милиона евро ще може да подобри защитната линия на Арсенал, макар и отново критиците да гледат с някои особени критики в тази посока. Любопитен факт е, че това е първият английски играч, който ще играе в английски отбор, очевидно е, че Висшата лига има нужда от кадри, но при наличието на толкова скъпи трансфери. Добрата новина е, че ако Бен играе добре, отваря вратите за следващите по-вълнуващи трансфери.

Ашраф Хакими продължава своята кариера във френската столица, като ще носи екипа на ПСЖ и ще прави компания на Лионел Меси, Килиан Мбапе и други специални атлети. Не трябва да се изненадваме от крайните възможности, особено след като открием, че спонсорите на този тим имат достатъчно дълбоки джобове. За Ашраф са платени 60 милиона евро, като той далеч не е най-скъпият играч.

Борусия Дортмунд се разделя с Джейдън Санчо, като го изпраща в Манчестър Юнайтед, ако забелязвате тренда, червените дяволи се подготвят за своята следваща експанзия. 21-годишният полузащтник ще трябва да запълни златната селекция на играчите, като без проблем ще може да се ориентира в обстановката, все пак Санчо си идва у дома. Другата важна подробност е, че е и английски национал и очевидно немското първенство вече му е омръзнало. Цената е 85 милиона долара.

Ромелу Лукаку е отговорът на някои не толкова разумни трансфери на Челси. ТОй струва на сините сумата от 115 милиона евро и е толкова търсеният отговор за един много по-впечатляващ и вълнуващ Челси. След взимането на Шампионската лига, летвата е вдигната високо и защитата на титлата ще става само и единствено с помощта на класни играчи, а вече видяхме на какво е способен в последното Европейско първенство. Това реноме спечели и точно този трансфер.

Джак Грилиш ще бъде открит вече в редиците на Манчестър Сити. Гражданите нямат проблеми със средствата. Селекционерът вече се е доказал и често избраните играчи се превръщат в звезди, като за целта ще имат нужда от един сезон. Джак влиза в ролята на атакуващ полузащитник, като неговата роля ще е да доставя финалният щрих в нападение. Джак ще има конкуренция, но идва и от един отбор с особени традиции, където отборният дух се нарежда преди всичко.