Путин: Много хора около мен са болни от COVID-19
Секция: Русия
13 Септември 2021 18:05
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Путин: Много хора около мен са болни от COVID-19

/КРОСС/ Руският президент Владимир Путин отбеляза, че много хора около него са болни от COVID-19 и не изключи, че скоро той самият ще трябва да влезе в карантина. Прессекретарят на президента Дмитрий Песков обясни, че държавният глава е говорил „образно" за карантината, пише руският вестник "Коммерсантъ".

„За съжаление и сега имаме ... Лекарите изучават ситуацията ... дори в моята среда възникват проблеми с този Covid. Трябва да разберем какво всъщност се случва там. Мисля, че самият аз скоро ще трябва да съм под карантина. Много хора са болни наоколо ", каза Путин по време на разговор с параолимпийците в Кремъл.

Дмиттрий Песков обясни, че Владимир Путин говори образно за възможността да влезе в карантина поради ситуацията с коронавируса. Говорителят на Кремъл също каза пред ТАСС, че все още няма промени в графика на държавния глава.

На 11 септември Путин заяви, че властите в Москва, на фона на пандемията от коронавирус, намират баланс между принудителните ограничения и нормалното развитие. Според него това е голяма заслуга на кмета на столицата Сергей Собянин и неговия екип.