Президентът Радев: Няма да има промяна в политиката на новото служебно правителство
Секция: БЪЛГАРИЯ
14 Септември 2021 10:36
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Президентът Радев: Няма да има промяна в политиката на новото служебно правителство

/КРОСС/ Няма да има промяна в политиката на новото служебно правителство и укрепването на държавността", заяви президентът Румен Радев, след като участва в церемонията по случай празника на българските пожарникари. Президентът не издаде стар, нов или коригиран ще бъде съставът на новия служебен кабинет.
"Заповядайте на 16 септември, когато ще представя състава на новото правителство. Каня ви, ще видите състава и структура", обърна се той към медиите.

"За мен е важно, че няма да има промяна в политиката. Надявам се и това, което постигна сегашното служебно правителство и ще направи следващото, да бъде продължено и от следващото редовно правителство", добави Румен Радев.

Румен Радев не уточни и кога ще бъде издигната кандидатурата му за втори президентски мандат. "Моята кандидатура ще бъде издигната съгласно издадената вече хронограма на ЦИК, съгласно сроковете", коментира Радев.

Попитан дали ще подкрепи евентуална партия на своите служебни министри, президентът заяви:

"Подкрепям ценности, а не партии. Ще продължавам да подкрепям ценностите, които подкрепят хиляди български социалисти - свобода солидарност и справедливост", подчерта държавният глава ден, след като лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви, че структурите на БСП имат право да правят различни номинации.

Президентът поздрави пожарникарите за техния професионален празник. Той присъства на церемонията заедно с вътрешния министър Бойко Рашков и шефът на ГД "Противопожарна охрана" в МВР, главен комисар Николай Николов.

"Честит празник на нашите достойни огнеборци. Това е професия, в която понятията "готовност за саможертва, чест и дълг", са начин на живот. Да са живи и здрави!", каза Радев.