Кирил Петков: С Асен Василев със сигурност ще бъдем част от промяната
Секция: ПОЛИТИКА
14 Септември 2021 17:43
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Кирил Петков: С Асен Василев със сигурност ще бъдем част от промяната

/КРОСС/ Заедно с Асен Василев ще бъдем част от промяната на България. Това каза при посещението си в Благоевград служебният министър на икономиката Кирил Петков.

„Моята гледна точка е, че трябва наистина да вземем това решение заедно с Асен Василев - как да продължим промяната по най-ефективния начин. И това в момента го обмисляме. Имаме енергия за това. Аз съм го казвал. Вярвам, че България може да се промени много бързо, ако се правят правилните стъпки. Коя е най-ефективната част да бъдем част от промяната, точно в момента го обсъждаме - как да го направим, кое да структурираме, в какво време, дали това е най-добрият вариант в момента, като служебни министри да продължим или да направим нещо извън, това тепърва. Не финализираме последните стъпки", каза Петков.Той не отговори на въпрос дали вече има предложение от президента Румен Радев да се включи в следващото служебно правителство.

„Много ни е важно докато сме служебни министри да сме аполитични, защото иначе ще бъдем поредните хора, които едва ли не използваме трибуната в момента, за да си правим някакви ПР кампании. Не искаме това, искаме да свършваме реални дейности", допълни Кирил Петков.

В Благоевград той се срещна с кмета Илко Стоянов и заедно обсъдиха възможностите за икономическо развитие на общината.