Урсула фон дер Лайен ще произнесе реч пред Европарламента
Секция: СВЯТ
15 Септември 2021 08:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Урсула фон дер Лайен ще произнесе реч пред Европарламента

/КРОСС/ Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен ще произнесе пред Европейския парламент в Страсбург ежегодната си реч за състоянието на Съюза.

По всяка вероятност Фон дер Лайен ще посочи какво ще предприеме Комисията за решаване на най-сериозните предизвикателства, пред които е изправен Съюзът. Сред тях са борбата с Covid-19, възстановяването от пандемията, мерките срещу изменението на климата, в т.ч. зеления и дигиталния преход, сигурността и миграцията.

Още в края на юли председателят на комисията съобщи, че е постигната целта 70 на сто от възрастното население на Съюза да бъде имунизирано срещу коронавируса до края на лятото, но предупреди, че предизвикателствата остават с новите мутации. Остава и тревогата след събитията в Афганистан, тъй като Европа се опасява от нова мигрантска вълна.

Всяка година през септември председателят на Еврокомисията произнася пред Европарламента реч, в която се прави равносметка на постиженията през изминалата година и се представят приоритети за следващата.