Крум Дончев: БСП се бори от 2016 г. за преизчисление на пенсиите
Секция: БЪЛГАРИЯ
15 Септември 2021 10:17
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Крум Дончев: БСП се бори от 2016 г. за преизчисление на пенсиите

Няма нормална държава, която се стреми към намаляване на бюджетния дефицит по време на криза
 

/КРОСС/ „Всички политически партии трябва да разберат, че дневният ред на обществото и нуждите на хората са различни от това да се реализира и наблюдава просто един парламентарен театър. В последните два парламента се наблюдаваше ситуацията с оправдания: „Ние много искахме да го направим, но те не ни дадоха". По време на двете кампании за народни представители се дадоха много обещания, показаха се много платформи и програми, които се събират  едни от основните си приоритети, а именно в икономическата и социалната сфера." Това заяви народният представител от ПГ на "БСП за България" Крум Дончев в ефира на Бг он еър.
По думите му трябва да приключи участието на народни представители в студиа и пред медии, както и създаването на PR комисии. „Това, към което трябва да се пристъпи, е реализация на реални политики и идеи, защото гражданите в тази държава, сме свидетели на случващото се. Инфлационните процеси, които ни обсипват и ще продължат, те са много големи и е нужна политическа реакция за тяхното противодействие", обясни той.
„Няма нормална държава, която се стреми към намаляване на бюджетния дефицит по време на криза", категоричен бе социалистът като допълни: „Трябва да се използва всяка възможност за увеличаването на покупателната способност на гражданите, чрез социални и икономически мерки както за работодателите, така и за работниците. Ние не успяхме да реализираме проектозакона на БСП за преизчисляване на пенсиите, но предизвикахме нещо много по-голямо - и тук БСП е големият печеливш. От 2016 година ние сложихме като дневен ред на масата за политически дискусии преизчисляване на пенсиите и повишаване на доходите на пенсионерите. Сега успяхме да повишим доходите на тези хора, макар и недостатъчно", каза Крум Дончев като увери, че БСП ще продължи активно да работи в тази посока.
Социалистът обясни, че левицата не се притеснява от нов политически проект на служебните министри. „Идеологията, ценностите и идеалите са онова, което обединява. Президентът Радев, обяви, че подкрепя ценности като солидарност, равенство и справедливост, което е в основата на социалистическата идеология."
По думите на депутата от левицата съществуват две хипотези: „Едната е, ако Радев не е уведомен за този проект от неговите министри - това означава, че това е нож в гърба му, а втората е, ако подкрепи този проект, е нож в гърба на социалистите. Не трябва да забравяме, че социалистите го направихме президент на България. Националният съвет на БСП изрази своята подкрепа към президентската двойка Радев-Йотова, но според нашия вътрешнопартиен закон това трябва да се случи и през партийните конференции", поясни той.
„БСП вярва, че президентът Радев няма да подкрепи друг политически проект и ще остане лоялен на принципа за отборност и екипност. БСП винаги е била безкрайно открита, принципна и последователна в предложенията, идеите и най-важно в действията си", каза още той.
„Връчването на третия мандат и подходът в опит да се създаде правителство е абсолютното доказателство. В започващата криза на доходи, няма значение дали си ляв или десен - има значение каква е необходимостта на обществото, а тя може да бъде разрешавана само и единствено с работещо редовно правителств", завърши Крум Дончев.