Влакът „Свързана Европа“ преминава през България
Секция: БЪЛГАРИЯ
15 Септември 2021 15:25
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Влакът „Свързана Европа“ преминава през България

/КРОСС/ Влакът „Свързана Европа", с който се отбелязва Европейската година на железопътния транспорт 2021 г., преминава през България. Композицията потегли от гарата в Лисабон на 2 септември и след като обиколи над 100 селища на Стария континент, ще пристигне в Париж на 7 октомври.
Във вагоните пътуват представители на Европейската комисия, а ръководител на делегацията, която преминава през България, е Дърк Бекерс, директор на Европейската изпълнителна агенция за климата, инфраструктурата и околната среда. На Централна гара София те ще бъдат приветствани от заместник-министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Нели Андреева, представители на Национална компания Железопътна инфраструктура, Български държавни железници и Столична община. В рамките на събитието ще бъде валидирана специална пощенска марка, посветена на Европейската година на железопътния транспорт.

Церемонията ще се състои на 16 септември от 12:30 ч. до разположения експонат на парен локомотив пред Централна гара София.