Xiaomi представя новите попълнения от семейството на Xiaomi 11 – смартфони, създадени за творци
Секция: БЪЛГАРИЯ
15 Септември 2021 22:24
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Xiaomi представя новите попълнения от семейството на Xiaomi 11 – смартфони, създадени за творци

Компанията пуска на пазара мощните устройства за създаване на съдържание Xiaomi 11T и Xiaomi 11T Pro, както и обновения Xiaomi 11 Lite 5G NE.

/КРОСС/ - Световният технологичен лидер Xiaomi днес обяви представянето на три нови смартфона от серията Xiaomi 11 - Xiaomi 11T, Xiaomi 11T Pro - създадени, за да вдъхновят креативността на потребителите, както и обновения и стилен Xiaomi Lite 5G NE.

Технологичният бранд продължава да еволюира в смартфон фотографията и видеографията, предлагайки множество иновативни „Cinemagic" функции за заснемане на филми с Xiaomi 11T и Xiaomi 11T Pro. Отминаха дните на тежкото и скъпо оборудване, нужно за създаването на филми - със серията Xiaomi 11T водещата в индустрията технология за създаване на филми вече е достъпна в дланите на амбициозните творци.

В същото време, ултратънкият и лек като перце Xiaomi 11 Lite 5G NE, е перфектното предложение за потребителите, които търсят стилен смартфон от висок клас, включващ всички иновативни функции, позволяващи творчество.

Xiaomi 11T Pro: Върховният флагман за кинематографично заснемане и феноменална производителност

Xiaomi достигна до още един ключов етап с лансирането на кинематографичното мощно Xiaomi 11T Pro - първият смартфон на марката, пуснат на световния пазар с патентованата 120W Xiaomi Hypercharge технология на компанията. Водещата в бранша технология ще позволи 100% зареждане само за 17 минути*, давайки на творчески настроените потребители повече време, за да не изостават с креативността си и да осигурят целодневната употреба на устройството си. Това се постига чрез иновативни технологии, като например двойни помпи за зареждане, двуклетъчна структура на батерията, MTW, прилагане на графен върху литиево-йонна батерия и не на последно място - технологията Mi-FC. Сигурността на батерията е гарантирана от сертификат на TÜV Rheinland за безопасна система за бързо зареждане, 34 функции за презареждане и защита на батерията, наблюдение на температурата в реално време, както и други мерки. Всичко това, докато флагманската мобилна платформа Qualcomm® SnapdragonTM 888 осигурява необходимата мощност за задвижване на множество функции с изкуствен интелект.

Xiaomi 11T Pro притежава не само ултра производителност, но и мощна тройна камера с професионален 108MP широкоъгълен, 2x телемакро и 120° ултраширокоъгълен обектив. Освен това, смартфонът може да се похвали и с впечатляващи възможности за изчислителна филмография с режими AI Cinema с едно щракване, запис на 8K и HDR10+, което позволява на заснемането на кадри със същата интелигентна ISO технология, която присъства в цифровите фотоапарати.

Истинската мощ на Cinemagic не би била пълна без зашеметяващ, издръжлив и бързо реагиращ дисплей. Xiaomi 11T Pro е оборудван с плосък 6,67'' FHD+ 120Hz AMOLED дисплей с рейтинг DisplayMate A+, TrueColor, Dolby Vision® и HDR10+, който демонстрира над 1 милиард а, разполага с 1000 нита максимална яркост, до 480Hz честота на дискретизация и е защитен от най-здравото Gorilla® стъкло до момента - Corning® Gorilla® Glass VictusTM. С Dolby Vision потребителите могат да се насладят на изключително живи картини с ярки цветове и контрастни детайли. Дисплеят разполага и с редица функции за грижа за очите, които предпазват потребителите от натоварване на очите - такива са True Display, който автоматично регулира цветовата температура според околните условия, както и Reading Mode 3.0.
В допълнение, Xiaomi 11T Pro идва и с потапящо аудио Dolby Atmos®, както и със специални двойни високоговорители със SOUND BY Harman Kardon, които осигуряват завладяващ, разбираем звук в различни категории съдържание - музика, филми, подкасти и игри.


Xiaomi 11T: Cinemagic мощ за създаване на съдържание

Xiaomi 11T продължава мисията си да направи Cinemagic достъпен за всички, предлагайки функции като тройна камера с висока резолюция, както и набор от инструменти с изкуствен интелект, които да развият креативността на потребителите и да повишат продуктивността им.

Потребителите имат възможността да се насладят на спиращи дъха снимки с тройната камера на Xiaomi 11T, включваща 108MP широкоъгълна камера с висока резолюция, 120° ултраширокоъгълна камера и 2х телемакро камера. Смартфонът комбинира тази иновация с режимите си за кино с изкуствен интелект с едно кликване, за да прецизира триковете на професионалните кинематографисти. Функциите Time Freeze, Night Time-Lapse, Magic Zoom и други видове сложни снимки стават възможни само с един клик, а най-слабите звуци стават лесно доловими по кинематографичен начин с опцията Audio Zoom.

Плоският AMOLED дисплей Xiaomi 11T 6,67'' 120Hz еднакво добре предоставя HDR10+ със зашеметяваща острота и кристална чистота, над 1 милиард цвята, изобилие от функции за грижа за очите и до 480Hz честота на дискретизация при докосване, което гарантира, че и най-лекото докосване на екрана ще позволи на потребителите да заснемат перфектния кадър дори в мимолетен момент.
Независимо дали потребителят снима или редактира собствените си кинематографични кадри, Xiaomi 11T е продуктивен през целия ден благодарение на енергийно ефективния чипсет MediaTek Dimensity 1200-Ultra, огромната 5000 mAh батерия и 67W кабелно турбо зареждане, което достига 100% само за 36 минути*.


Цени и наличности

Xiaomi 11T Pro и Xiaomi 11T се предлагат в 3 стилни цвята с матирано покритие - Meteorite Gray, Moonlight White, and Celestial Blue.
Xiaomi 11T ще бъде наличен в средата на октомври и ще предлага в два варианта: 8GB+128GB, 8GB+256GB с препоръчителна цена на дребно съответно 499 EUR и 549 EUR
Xiaomi 11T Pro ще бъде наличен в края на октомври в следните варианти: 8GB+128GB, 8GB+256GB и 12GB+256GB, с препоръчителна цена 649 EUR, 699 EUR и 749 EUR.
И двата телефона ще могат да бъдат закупени от официалните канали на Xiaomi.****


Xiaomi 11 Lite 5G NE: Флагманска производителност, поместена в тънък и лек корпус

Xiaomi 11 Lite 5G NE разкрива елегантна и впечатляваща естетика, събирайки всички свои предимства в изключително тънък и лек корпус с размери едва 6,81 мм и 158 гр.**
Дизайнът е допълнително подчертан от тънката като бръснач 1,88 мм горна и странична рамка, както и от четирите възможности за стилен цвят, в които се предлага устройството. Освен Truffle Black, Bubblegum Blue, and Peach Pink, Xiaomi предлага и съвсем нов нюанс - Snowflake White - матирано бяло, наподобяващо прясно паднал сняг.

Благодарение на 6,55-инчовия AMOLED дисплей, поддръжката на 10-битов TrueColor и Dolby Vision®, Xiaomi 11 Lite 5G NE предлага истински зашеметяващо ултра живо качество на картината с ярки цветове на екрана, контраст и невероятни детайли. Продължавайки наследството на камерата на серията Xiaomi 11, устройството осигурява най-доброто в класа си заснемане на кадри с 64МР основна камера, 8МР ултраширокоъгълна камера и 5МР телемакро камера. Смартфонът предоставя и инструментариум от функции, задвижени от изкуствен интелект, включително One-click AI cinema, филтри за кинематографично видео, както и нов Vlog режим.

С помощта на мобилната платформа Qualcomm® SnapdragonTM 778G 5G, Xiaomi 11 Lite 5G NE използва 5G*** мощността, за да подобри ежедневното потребителско изживяване.
Със свръхбърза връзка на върха на пръстите си, потребителите могат да стриймват HD видеоклипове или ресурсоемки игри без забавяне и да се наслаждават на кристално чисти видео разговори. Устройството е оборудвано и с батерия с капацитет 4250 mAh и 33W бързо зареждащо зарядно устройство, което презарежда смартфона за нула време.

Препоръчителната цена на Xiaomi 11 Lite 5G NE е 369 EUR. Устройството ще бъде налично в средата на октомври и ще се предлага в три варианта: 6GB+128GB, 8GB+128GB, 8GB+256GB, и ще бъде налично за закупуване от официалните канали на Xiaomi.****

* Данните са получени от лабораториите на Xiaomi.
** Теглото, размерът и свързаните с продукта спецификации са само теоретични стойности. Действителните измервания между отделните продукти могат да се различават. Всички спецификации зависят от действителния продукт.
*** 5G свързаността може да варира в зависимост от регионалната наличност и поддръжката на местния оператор.
**** Наличността може да варира в зависимост от пазарите и операторите.
***** Наличността на Dual SIM може да варира според пазарите и операторите.
****** Типичният капацитет на батерията на Xiaomi 11T Pro е еквивалентен на 5000 mAh. Батерията е разделена на структура от две клетки с капацитет 2500mAh.