Провежда се акция за кръводаряване за 17-годишния Октай, пострадал при катастрофата в Айтос
Секция: БЪЛГАРИЯ
16 Септември 2021 10:12
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Провежда се акция за кръводаряване за 17-годишния Октай, пострадал при катастрофата в Айтос

/КРОСС/ Остава тежко състоянието на двамата пострадали при катастрофата в Айтос.

17-годишният Октай, все още е с опасност за живота в отделението по „Реанимация" на УМБАЛ-Бургас. Момчето има нужда от преливане на кръв.

Няма промяна в състоянието му, въпреки че вчера му беше направена спешна операция. То е с черепно-мозъчна травма.

"Чрез класните ръководители беше организирана акция, най-вече сред навършилите пълнолетие ученици - дванайсетокласниците, защото нашето училище всяка година се включва много активно в кампаниите на кръводарителския център. Поддържаме тясна връзка с д-р Желязкова, директор на кръвния център. Имаше информация, че към вчерашна дата кръвта е била достатъчна, но трябва още, тъй като, отново по информация на болницата, на момчето му предстоят още много операции", каза Румяна Георгиева, зам.-директор на Професионалната гимназия по механоелектроника и електроника в Бургас, където учи Октай.

Тя допълни, че съучениците на Октай активно са се включили в кампанията за кръводаряване и са завели много свои познати, пълнолетни лица. Заместник-директорът на училището призова колкото се може повече хора да се включат.

Желаещите да дарят кръв могат да го направят в отделението по трансфузионна хематология в УМБАЛ-Бургас. Кръвната група няма значение. Работното му време е от 7.30 ч. до 14.00 ч.